Ingezonden persbericht

Persbericht

'Het leukste cadeau in het donker' steeds makkelijker te verkrijgen

Bioscoopbon nu ook te koop bij Shell

AMSTERDAM - maandag 26 november 2001 - Vanaf vandaag is de Nationale Bioscoopbon ook verkrijgbaar bij de grotere pompstations van Shell Nederland. Tot nu toe was de Bioscoopbon te verkrijgen en in te wisselen bij alle bioscopen en filmhuizen en ook te koop bij de VVV-kantoren. Speciale 'The Lord of the Rings' actie - zo'n dertig gulden cadeau!

De verkoop van de Bioscoopbon bij de Shell pompstations wordt gestart met een speciale actie. Iemand die een Bioscoopbon koopt bij Shell krijgt daar twee kaartjes voor een exclusieve voorpremière van het filmspektakel 'The Lord of the Rings' bij cadeau. Dit is een presentje ter waarde van zo'n dertig gulden. Bij de Shell pompstations zijn uitsluitend Bioscoopbonnen van vijftien gulden verkrijgbaar. De voorpremière van 'The Lord of the Rings' - de spectaculaire verfilming van het bekendste boek van Tolkien - is op zaterdag 15 december in negen geselecteerde bioscopen in verschillende grotere steden. Deze unieke voorpremièrekaartjes zijn vanzelfsprekend beschikbaar zolang de voorraad strekt.

De Nationale Bioscoopbon bestaat sinds 1959. De bon wordt uitgegeven door de Stichting Nationale Bioscoopbon. Deze organisatie zonder winstoogmerk heeft als doel het stimuleren van het bioscoopbezoek. De Nationale Bioscoopbon is verkrijgbaar in waardes die variëren van tien tot veertig gulden. De verkoop van de Bioscoopbon is de laatste jaren sterk gegroeid. In 2001 werden tot en met oktober ruim twintig procent meer Bioscoopbonnen verkocht dan in dezelfde tien maanden van het jaar 2000.


--- Noot voor de redactie,