Gemeente Rijswijk

ersbericht
Gemeente Rijswijk adopteert Coins for Care inzamelbak

Rijswijk, 23 november 2001

Met ingang van aanstaande maandag 26 november kunnen de inwoners van Rijswijk ook in het stadhuis van Rijswijk hun "overgebleven" buitenlandse geld inleveren voor het goede doel. In de hal van het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan wordt bij de receptie een Coins for Care inzamelzuil neergezet. Om 10.15 uur zal wethouder

E.G.Th. Braam (Financiën) de inzamelzuil officieel in gebruik nemen. Tot aan het eind van dit jaar zal de inzamelzuil in het stadhuis blijven staan.

Nationale Eurocollecte en Coins for Care zamelen rondom de invoering van de Euro al het resterende buitenlandse en Nederlandse (munt) geld in voor meer dan 100 erkende goede doelen. Iedereen die overgebleven 'vakantiemuntjes' of Nederlands geld heeft liggen, kan dit geld deponeren in de inzamelbakken en collectebussen van Nationale Eurocollecte / Coins for Care. De organisaties verwachten met deze inzameling ruim 55 miljoen gulden op te halen.

De opbrengst van de actie wordt verdeeld over meer dan 100 goede doelen. Deelnemers zijn grote en kleinere organisaties die zich inzetten op ieder gebied variërend van gezondheidszorg, kinderen en sport, tot natuur en milieu, voor projecten in binnen - en buitenland.

Rijswijk en de euro

In Rijswijk wordt hard gewerkt aan een soepele introductie van de euro binnen de gemeentelijke organisatie. Daarnaast geeft de gemeente ook informatie over de introductie van de euro aan haar inwoners. Iedere week wordt er op de gemeentepagina in Groot Rijswijk aandacht besteed aan de komst van de euro.
Bij de sectie communicatie is een aparte stand ingericht waar veel folders over de euro verkrijgbaar zijn. Tot slot is er binnen de sectie communicatie van de gemeente een speciaal telefoonnummer opengesteld waar inwoners terechtkunnen met hun specifieke vragen over de euro. De eurofoon is bereikbaar op nummer 070 - 3959660.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.