Politiebericht Eindhoven e.o. 26-11-2001

1e persbericht 26 november 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man trapt deuk in taxi
Op de Willemstraat is zondag om 23.50 uur een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had op het Wilhelminaplein een deuk in een taxi geschopt. De verdachte had gedronken.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
In de achtertuin van een woning aan de Van Ennettenstraat is maandag om 4.50 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor een ruit hebben ingegooid van een bakkerij aan de St. Bonifaciuslaan. De verdachte vluchtte daar weg in een auto. Deze auto werd in de buurt gezien door een politiepatrouille. Na een korte achtervolging verliet de inzittende de auto op de St. Bavostraat. De man werd even later in een achtertuin aangehouden. Hij bekende de inbraak. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bestelauto gestolen
Vanaf de Vorselaarstraat is in de nacht van zondag op maandag een witte Mercedes 308D met het kenteken VF-81-ZZ gestolen. In de auto lagen allerlei dakdekkergereedschappen.

Helmond: Ex-man vernielt ruitje
Een 42-jarige Helmonder is zondag om 16.45 uur op de Isidoor Opsomerstraat aangehouden nadat hij in die straat een ruitje had vernield. De man was bij zijn ex-vrouw aan de deur gekomen en had een ruitje van de voordeur vernield. De man beledigde in de politieauto een politieman.

Helmond: Fietser breekt voet
Bij een aanrijding op de kruising Wethouder van Wellaan Deurneseweg Lage Dijk, zondag om 20.00 uur, heeft een 57-jarige Helmondse fietser een voet gebroken. De fietser reed vanuit de Deurneseweg de kruising op en werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Helmond. Deze reed de kruising op vanuit de Lage Dijk. Volgens getuigen zou de fietser door rood gereden zijn. Hij is in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Beek en Donk: Automobilist onder invloed
Op de N279 is maandag om 3.50 uur een 31-jarige automobilist uit Veghel betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse mislukte, mogelijk omdat de man te dronken was. Er is een bloedproef genomen.

Valkenswaard: Man betrapt bij diefstal wieldop
De eigenaar van een garage aan de Dijkstraat betrapte zondagmiddag om 15.40 uur een 31-jarige man uit Valkenswaard bij een diefstal. Hij zag een man op zijn terrein die een wieldop van een auto pakte en deze over het hek gooide. Hij kon zelf de man achterhalen en overgeven aan de gewaarschuwde politie. De man is gehoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Bakkerstraat. Aan de achterzijde van de woning is een deur opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden en een horloge.