Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen
08:51 maandag 26 november 2001

Roel Hallink, 0528 - 295033

Frontale botsing

BEILEN. Bij een frontale aanrijding op de Twee provinciënweg tussen Beilen en Westerbork raakten zondagavond twee personen lichtgewond. Twee personenautos werden totaal vernield. De beide bestuurders, een 19 jr. vrouw uit Hollandscheveld en een 20 jr. man uit Haulerwijk verklaarden op hun eigen weghelft gereden te hebben. Echter op basis van de aangetroffen sporen vermoedt de politie dat één van beiden over de middenstreep heeft gereden. De bestuurders werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Twee inzittenden bleven ongedeerd.


*
Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN. De politie hield zondagavond bij een controle op de Grutto in Hoogeveen twee automobilisten aan die gedronken hadden. Bij een 47 jr. man uit Hoogeveen werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,6 promille. Bij een 20 jr. man uit Hoogeveen werd een alcoholgehalte van ruim 1 promille vastgesteld.


*
Auto-inbraak

EELDE. Zondagavond is op de Hoofdweg in Eelde een personenauto opengebroken. Een ruit werd vernield. De radio werd gestolen.


*
Inbraken

EMMEN. Zondagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen. De bewoners waren afwezig. Men kwam binnen door een niet helemaal afgesloten raam. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. Zondagavond is ingebroken in een kantoor aan De Dilgt in Emmen. Om binnen te komen werd een ruitje vernield. Uit het kantoor werden o.a. een radio en een portemonnee met wat geld gestolen.


*
Inbreker aangehouden

HOOGEVEEN. De politie hield zondagavond op het Kaaplaantje in Hoogeveen een 20 jr. man uit die plaats aan. De politie zag de man wegvluchten bij een kerkgebouwtje. De politie was daar naar toegegaan i.v.m. een melding dat er werd ingebroken. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten.


*
Keuken uitgebrand

KLAZIENAVEEN. Zondagavond brandde in een woning aan het Zuiderkruis in Klazienaveen de keuken uit. Verder ontstond er veel rookschade in de rest van de woning. De bewoners waren afwezig. De brand werd ontdekt door een buurman die lawaai hoorde en ging kijken. De brandweer bluste de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend. Mogelijk is de brand ontstaan door kortsluiting.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe