Politiebericht Flevoland: district Noord 26-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Steekpartij
LUTTELGEEST Zondagnacht kreeg de politie een melding van een steekpartij bij een woning op de Ruiterstraat. Ter plaatse gaven getuigen aan dat een man in de woning neergestoken was. Een 21-jarige man uit Luttelgeest, een huisgenoot van het slachtoffer, verklaarde dat hij dit gedaan had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. Daarnaast zijn nog twee andere bewoners (38 en 24 jaar uit Luttelgeest) aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Binnen troffen de agenten een 40-jarige man uit Luttelgeest met een aantal steekwonden aan. GGD-personeel gaven het slachtoffer eerste hulp en brachten hem per GGD-ambulance naar het ziekenhuis. De politie stelde meteen een technisch onderzoek in en nam een mes in beslag. De reden van de steekpartij was vermoedelijk geld.

Baldadig
LELYSTAD Na een melding zondagmiddag dat jongeren zich baldadig gedroegen rond de Visarenddreef, ging de politie ter plaatse. Volgens een getuige hadden ze voorwerpen van de brug gegooid. Bij het zien van de politie vluchtten de jongens. De jongens konden in de Schouw in de kraag gevat worden. Ze (twee van 13 en één van 12 jaar uit Lelystad) zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze met een boete voor baldadigheid heengezonden. Het voorval is bij bureau HALT gemeld.

Boetes
LELYSTAD Zondagochtend kreeg de politie een melding van een auto die dwars op de vluchtstrook van de A6 (vanuit de richting van Emmeloord) stond. Ter plaatse bleek de auto pech te hebben. Verder was de auto niet verzekerd, niet APK-gekeurd en had de 40-jarige bestuurder uit Rhenen geen rijbewijs. De automobilist werd hiervoor bekeurd.

Aanrijdingen
EMMELOORD Zondagmiddag vond een kop-staartbotsing plaats op de Kuinderweg. Een 33-jarige automobiliste uit Appelscha die in zuidelijke richting reed, botste achter op de auto van een 83-jarige automobiliste uit Emmeloord die linksaf een erf opwilde. Eén van de drie kinderen (meisje van 6 jaar uit Appelscha) bij de 33-jarige in de auto, liep hoofdletsel op en is overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis te Emmeloord. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

LELYSTAD Een 49-jarige fietster uit Lelystad liep zondagavond hoofdletsel op nadat zij betrokken was bij een botsing met een auto op de Wold. Volgens de verklaringen fietste zij over de brug vanuit de Wold richting het centrum en reed de 38-jarige automobilist uit Lelystad vanuit de Wold richting de Zuigerplasdreef toen de twee botsten. De fietser is per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis te Lelystad.

Brand
LELYSTAD De politie kreeg zondagnacht een melding van een autobrand op de A6. Bij de parkeerplaats de Oeverwal zagen agenten dat vuilnisbakken in brand stonden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De politie vermoedt brandstichting.