Actueel

36 en 30 maanden cel voor grootschalige fraude

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 26-11-2001

De Rechtbank Den Haag heeft vandaag, 23 november, een 28-jarige Hagenaar veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De Hagenaar werd veroordeeld voor meerdere pogingen tot oplichting. De Hagenaar probeerde onder andere een computerbedrijf voor zeventig miljoen op te lichten door met behulp van een medewerker van de ING-bank vervalste betalingsbewijzen te faxen naar het computerbedrijf. Het doel was zo 'gratis' voor zeventig miljoen aan onderdelen geleverd te krijgen. Bij twee banken deed de man zich verder voor als gemachtigde voor cliënten van die banken. Hij probeerde in totaal vele miljoenen guldens van die cliënten op zijn rekeningen over te laten schrijven.
Een 27-jarige kennis van de man, die hetzelfde probeerde, maar kleinschaliger, werd door de rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan eveneens 6 maanden voorwaardelijk. Deze uitspraak is te vinden onder
(`AA6069',http://rechtspraak.ro.minjus/uitspraak/show_detail.asp?ui_id =29421">http://rechtspraak.ro.minjus/uitspraak/show_detail.asp?ui_id=2 9421)

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD6072
(Zie het originele bericht)