Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 november 2001


Doorrijder gepakt Lisse (D1)
De politie hield op zaterdag 24 november rond 02.50 uur op de Kanaalstraat een 20-jarige automobilist uit Lisse aan. De man had kort daarvoor op de brug over de Ringvaart een 21-jarige fietster uit Lisserbroek aangereden en was daarna, zonder zich over haar te bekommeren, doorgereden. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Heemstede. Aan de hand van een beschrijving van de auto wisten agenten de automobilist aan te houden. De man bleek tevens onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het bureau kwam hij tot 465 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man weer heengezonden.

Vechtpartij Hillegom (D1)
Op zaterdag 24 november rond 05.00 uur, ontstond er nabij een uitgaansgelegenheid aan de Henri Dunantplein een vechtpartij tussen een medewerker van de gelegenheid en een bezoeker. Daarbij waren enkele klappen gevallen waarbij de bezoeker op de grond viel en even buiten bewustzijn raakte. Ambulance-personeel onderzocht de jongeman, een 26-jarige Nieuw Venneper. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De betrokken partijen hebben het voornemen de zaak in goede harmonie met elkaar te regelen.
Een 27-jarige man uit Leiderdorp deed wel aangifte tegen een medewerker van diezelfde uitgaansgelegenheid. De Leiderdorper zou door hem diezelfde nacht rond 04.00 uur in elkaar zijn geslagen. Daarbij liep hij een gebroken rechtervinger op. Naar zeggen van de medewerker was de bezoeker dronken en verwijderde hij hem. Daarbij ontstond duw en trekwerk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Valpartij loopt fataal af Noordwijk (D1)
Het lichaam van een sinds 23 november jl. vermiste in Noordwijk verblijvende 71-jarige vrouw uit Sassenheim is op zaterdag 24 november rond 09.00 uur in een sloot aan de Kraaierslaan aangetroffen. Een vogelwaarnemer trof in het veld bij een sloot een rollator aan. In het water vond hij vervolgens het lichaam. Hij waarschuwde daarop direct de politie. Vermoedelijk is de vrouw in de sloot gevallen nadat zij haar in de sloot gevllen rollator op het droge bracht.

Inbraak in woning Lisse (D1)
In de middag van zondag 25 november werd er ingebroken in een woning aan de Anne Frankstraat. Een raam werd opgengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is geld gestolen.

Poging inbraak in woning Hillegom (D1)
In de avond van zondag 25 november werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Elsbroekerlaan. Een raam was al opengebroken. Om onbekende reden zijn de inbrekers niet in de woning geweest.

Inbraak in woningen Oegstgeest (D2)
In de middag van vrijdag 23 november werd er ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is een complete audioset gestolen.
Ook werd ingebroken in een woning aan de Rhijngeesterstraatweg. Na het opklimmen van een balkon op de 1e etage werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is geld gestolen.

Aanrijding Sassenheim (D2)
Vrijdagavond 23 november rond 22.30 uur onstond er op de westbaan van de Rijkweg 44 nabij motel Sassenheim een aanrijding waarbij vier auto's waren betrokken. Door de chaos die ontstond moest het verkeer enige tijd omgeleid worden. Een 45-jarige automobilist uit Oegstgeest raakte in een slip nadat hij naar zijn zeggen moest remmen voor een naar links komende auto. In zijn slip raakte hij een drietal auto's. De politie constateerde bij de Oegstgeestenaar drankgebruik. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 435 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3)
Op zaterdag 24 november om 14.00 uur heeft de Politie Hollands Midden een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De 44-jarige bestuurder uit Den Haag werd door surveillerende agenten op de Vronkenlaan in Leiderdorp staande gehouden en aan een blaastest onderworpen. De bestuurder blies een F-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee kinderen die op de achterbank zaten bij hun vader gingen mee naar het bureau en werden opgevangen door de politie.Op het bureau blies de man 800 Ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 22 uur. De vrouw van de man heeft haar man en kinderen van het bureau opgehaald. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ernstige aanrijding met gewonden Leiderdorp (D3)
Op zaterdag 24 november om 18.30 uur heeft er op de kruising bij Alberts Corner in Leiderdorp een ernstige aanrijding plaats gevonden waarbij 3 gewonden zijn gevallen. Een 45-jarige bestuurder uit Rotterdam kwam vanaf de rijksweg 4 vanuit Amsterdam en wilde linksaf richting Hoogmade.Uit tegengestelde richting reed een 34-jarige bestuurder uit Zoetermeer rechtdoor in de richting van de oprit naar Den Haag . De 45-jarige bestuurder die linksaf wilde slaan verleende geen vrije doorgang aan de rechtdoor rijdende 34-jarige bestuurder waardoor een frontale aanrijding het gevolg was. Door de klap kwam de auto van de 45-jarige bestuurder tegen een ANWB mast tot stilstand. De 34-jarige bestuurder en twee inzittende kinderen van respectievelijk 7 en 5 jaar zijn met kneuzingen en letsel aan hoofd en benen opgenomen in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. De 45-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies tijdens de blaasproef op straat een F-indicatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar blies de man 560 Ug/l.. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en de verkeersovertredingen.

Te veel gedronken Leiden (D4)
Een 20-jarige automobiliste uit Leiden reed zaterdag 24 november rond 3.30 uur met te veel alcohol op over de Ter Haarkade. Zij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 430 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.
Een 22-jarige automobilist uit Leiden werd zondag 25 november rond 2.15 uur door agenten aan de kant gezet omdat zijn remlicht het niet deed. Hij reed over de Ketelmeerlaan. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Te veel alcohol Leiden (D4)
Een 44-jarige automobilist uit Leiden reed zondag 25 november rond 19.00 uur tegen een verkeerslicht op de kruising tussen de Kooilaan en de Willem de Zwijgerlaan. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 1190 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 15 uur en een proces-verbaal.

Insluiper aangehouden Leiden (D4)
Een 41-jarge man uit Leiden is vrijdag 23 november rond 13.30 uur aangehouden voor insluiping in een woning aan de Jan van Goyenkade. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Een getuige had de man naar binnen zien gaan. De gealarmeerde politie kon hem daar aanhouden. De politie stelt een nader onderzoek in.


Gewapende overval op snackbar Voorschoten (D4)
Op zondag 25 november om 22.30 uur vond er een gewapende overval plaats op een snackbar op de Leidseweg in Voorschoten. Kort na sluitingstijd kwamen twee mannen de snackbar binnen. Onder bedreiging van twee vuurwapens eisten zij geld van de eigenaar. Die gooide frituurvet in de richting van de overvallers. De twee mannen gingen er vervolgens zonder geld vandoor. De overvallers verdwenen via de Leidseweg en de Bachlaan. Daarna ontbreekt elk spoor.
De beide overvallers waren rond de 20 jaar met een stevig postuur en rond de 1.85 meter.
1 Overvaller was gekleed in een zwarte leren drie kwart jas en een zwarte baseballcap op. De tweede overvaller was gekleed in een licht gekleurde jas met een lichtkleurige baseballcap op.
De recherche van de politie Leiden/Voorschoten heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden op telefoonnummer 0900-8844

Verkeersongeval Ter Aar (D5)
Een 50-jarige automobilist uit Nieuwkoop is op vrijdagavond 23 november gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 25-jarige automobilist uit Zevenhoven reed omstreeks 19.45 uur over de Korteraarseweg in de richting van de Kerkweg. Bij de wegversmalling ter hoogte van de brug ontstond een aanrijding met de tegemoetkomende Nieuwkoper. De Nieuwkoper werd met een lichte hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Motorrijder onderuit Alphen aan den Rijn (D5)
Een 27-jarige motorrijder uit Koudekerk aan den Rijn is op vrijdagavond 23 november gewond geraakt nadat hij ten val was gekomen. De motorrijder reed over de Oudshoornsweg in de richting van de Hooftstraat. Hij zag de aan de rechterzijde van weg gelegen verkeersheuvel over het hoofd en verloor de macht over stuur en kwam ten val. De motorrijder werd met letsel aan een heup en been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een op de verkeersheuvel staande reflectorpaal brak af.

Mishandeling Alphen aan den Rijn (D5)
Eem 26-jarige Alphense vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling door een andere vrouw. De Alphense werd tijdens de sinterklaas intocht op zaterdag 24 november omstreeks 14.00 uur geslagen door de vrouw toen zij, als lid en namens de drumband, het publiek op afstand hield. De vrouw gaf daar geen gehoor aan en sloeg de Alphense in het gezicht. Deze liep letsel op aan haar neus. Ook liep haar bril schade op.

Verdachten poging inbraak aangehouden Alphen aan den Rijn (D5)
De politie heeft op zondagochtend 25 oktober tween mannen van 21 en één van 22uit Leiden aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Van Boetzelaerstraat. De politie kreeg de melding door van een getuige die vervolgens verslag van de inbraak deed waarna de verdachten kon worden aangehouden. Toen de politie ter plaatse kwam gingen de verdachten er vandoor via de steeg naar de Van Manderloostraat in de richting van de Raahuisstraat. Twee van hen konden op de Alphensebrug worden aangehouden. De derde verdachte werd door een motorrijder op de Hoflaan aangehouden. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Brand in Dreespassage Alphen aan den Rijn (D5)
De gevel van een leegstand winkelpand aan de Dreespassage heeft op zondagmorgen 25 november omstreeks 02.35 uur in de brand gestaan. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling in de gehele Dreespassage. De brandweer had de brand snel onder controle maar moest de toegangsdeur van het winkelpand openbreken om zeker te zijn dat de brand niet doorgeslagen was naar binnen. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Brand in tuinhuis Alphen aan den Rijn (D5)
Op zondag 25 november omstreeks 18.35 uur heeft een volkstuinhuisje aan de Ridderbuurt in de brand gestaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Vemoedelijk werd er eerst ingebroken in het huisje voordat de brand ontstond. De schade bleef beperkt tot een kapotte tafel en roetschade aan het interieur. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Controle gesloten verklaring Nieuwerkerk aan den Ijssel (D6)
De politie heeft op vrijdag 23 november tussen 08.00 en 08.30 uur een controle gehouden op de Waterschapsweg. Het betreft hier een weg met een geslotenverklaring voor motorvoertuigen, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Er werden in totaal 21 processen verbaal opgemaakt. De politie blijft ook in de komende perioden controleren.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk aan den Ijssel (D6)
De politie heeft op donderdag 22 november een bromfietscontrole gehouden. Tussen 14.00 16.00 uur werd gecontroleerd op de 1e Tochtweg ter hoogte van de tunnel. Er werden ongeveer 20 bromfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal zeven processen verbaal opgemaakt voor onder andere de constructiesnelheid, één voor de voorrem en één voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Drie personen kregen een toonregeling.

Inbraak woning Bodegraven (D7)
In een woning aan de Rijngaarde is op vrijdagavond 23 november jl. Ingebroken. Het betreft hier een bejaardenwoning. Een onbekende dader had aangeklopt bij de woning en werd door de bewoonster binnengelaten. De man deed zich voor als beveiligingsmedewerker. Met een smoes verliet de man ook weer de woning en de bewoonster miste een klein geldbedrag.

Onder invloed Reeuwijk (D7)
Op de Nieuwdorperweg zijn op 25 november, omstreeks 03.00 uur een 26-jarige Gouwenaar en een 21-jarige Gouwenaar aangehouden terzake rijden onder invloed. Zij waren op elkaar gereden na een bezoek aan een horecagelegenheid. De schade was nihil, betrokkenen kenden elkaar. Beide bestuurders moesten toch blazen Op het bureau blies de 26-jarige 340 ug/l en de 21-jarige 295 ug/l. Beide kregen een rijverbod van twee uur en een transactie aangeboden.

Mishandeling Reeuwijk (D7)
Vond op 25 november, omstreeks 04.20 uur een misandeling plaats op de Dorpsweg in Reeuwijk, waarbij een 18-jarige Boskoper letsel heeft opgelopen. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij was na het uitgaan van een horecagelegenheid tegen een beginnende vechtpartij aangelopen op de Dorpsweg. Hij zei hier wat van, waarna hij van één van de betrokkenen klappen kreeg. Hij liep hierdoor letrsel op aan zijn neus. De politie was snel ter plaatse en wist korte tijd later een 16-jarige Gouwenaar aan te houden. Hij zal worden verhoord voor zijn aandeel. De politie sluit andere aanhoudingen niet uit.

Inbraak woning Gouda (D7)
Tussen 24 en 2 november jl. Is ingebroken in een woning aan de Gloucesterstraat in Gouda. Een raam aan de voorzijde werd geforceerd, de woning werd doorzocht. Weggenomen werden sieraden, gereedschap en foto-apaaratuur.
Ook in een woning aan de Herenstraat werd ingebroken tussen dezelfde tijdstippen. Hier werd de achterdeur geforceerd. Het is nog onbekend wat er precies is weggenomen.

Inbraak woning Reeuwijk (D7)
In een woning aan de Raadhuisweg in Reeuwijk is op 25 november jl. Ingebroken. Aan de achterzijde van het pand werd een deur geforceerd. In de woning werden sieraden, geld en fotoapparatuur ontvreemd.

Inbraak woning Waarder (D7)
In Waarder, in een woning aan de Kosterdijk werd eveneens ingebroken. Ook hier werd aan de achterzijde een raam verbroken. In de slaapkamers werden de kasten leeggehaald. Sieraden en geld werden weggenomen.

Onder invloed Haastrecht (D8)
Op vrijdag 23 november werden omstreeks 23.50 uur een 50-jarige automobiliste uit Vlist, een 35-jarige automobilist uit Gouda en een 38-jarige automobiliste uit Gouda op de Provincialeweg West in Haastrecht gevraagd te blazen.De 50-jarige automobiliste blies 590 ugl, er werd proces verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. De 35-jarige Goudenaar blies 300 ugl de 38-jarige automobiliste blies 390 ugl, beiden kregen een proces verbaal uitgereikt.

Onder invloed Stolwijk (D8)
Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 19.30 uur een melding over een dwars staande auto op de Beijerscheweg in Stolwijkweg. De 59-jarige automobilist van deze auto, uit Vleuten, werd gevraagd te blazen. De man blies 625 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is procesverbaal opgemaakt.