Politiebericht Flevoland: District Zuid 26-11-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Camper uitgebrand
ALMERE De brandweer heeft zondagmorgen uit moeten rukken naar de Paradijsvogelweg voor een camperbrand. De bestuurder, een 46-jarige Almeerder, zag opeens rook uit zijn dashboard komen, stopte en ging snel de camper uit. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. De gemeente heeft het wegdek schoongemaakt.

Aanrijding busbaan
ALMERE Een 26-jarige automobilist uit Almere en zijn 25-jarige bijrijdster (eveneens uit Almere) zijn zondagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed over de busbaan bij de Jacques Tatilaan toen er een andere auto de busbaan overstak. De Almeerder remde, verloor de macht over het stuur en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Beide inzittenden zijn voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De andere auto is doorgereden.

Onverzekerd rijden zonder rijbewijs
ALMERE Zondagmiddag is op de Noorderdreef een 31-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en de APK was vervallen. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Vuurwerk in beslag genomen
ALMERE Zondagavond kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat er een paar harde knallen waren gehoord aan de Gerswinstraat. Uit onderzoek in de buurt bleek een 31-jarige Almeerder drie lawinepijlen te hebben afgestoken. De rest van de lawinepijlen is in beslag genomen en onklaar gemaakt. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijdingen door rijden onder invloed
ALMERE Een 28-jarige automobilist uit Almere is zondagavond op de Frans Halsweg aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding. Hij had bij de kruising met de H. Avercampstraat een auto van rechts over het hoofd gezien. Beide bestuurders bleven ongedeerd, de voertuigen raakten licht beschadigd. De Almeerder blies op het politiebureau 550 ug/l (1,3 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 6 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

ZEEWOLDE Een 43-jarige automobilist uit Polen is zondagavond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij was op de Rassenbeekweg van de weg geraakt en in de sloot beland. Bij een blaasproef ter plaatse bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Ambulancepersoneel heeft de man overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk om een aantal snijwonden te hechten. Daar is ook een bloedproef afgenomen om het promillage vast te kunnen stellen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.