Ingezonden persbericht

Handel in tweedehands PC's groeit met 20%

CULEMBORG, 27-11-2001 -- Culemborg, 26 november 2001 - De handel in tweedehands PC's groeit als nooit tevoren. Het afgelopen jaar 2001 becijfert Europees marktleider Flection (onderdeel van het Britse beursgenoteerde bedrijf Shanks) de groei op 20% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Flection start deze maand in Nederland de levering aan particulieren van gebruikte pc's, notebooks, computeronderdelen en accessoires van A-merken voor een fractie van de nieuwprijs. Tot nu toe konden slechts de overheid, bedrijven, scholen en bibliotheken profiteren van deze service. In de afgelopen vijf jaar zijn op deze manier meer dan 750.000 computers door Flection aan nieuwe gebruikers geleverd.

"Geen enkele particulier koopt straks nog een nieuwe computer"

Anthony Notos van Flection: "De tijden dat onze bedrijfstak in de marge van de informatiesamenleving opereerde, zijn definitief voorbij. De afzetmarkt wordt almaar groter. Het gaat overigens niet alleen om gebruikte computers, maar ook om enorme aantallen winkeldochters. De leveranciers kampen met tegenvallende verkopen en zitten met onverkochte voorraden in hun maag. Deze computers vinden via ons hun weg naar nieuwe gebruikers. Flection is Europees marktleider in het zogenaamde 'refurbishing'.

Daarbij wordt apparatuur die afkomstig is van leasemaatschappijen en computerfabrikanten van A-merken uitvoerig getest en opnieuw verpakt. Ik ga ervan uit dat over enige tijd geen enkele particulier nog een nieuwe computer aanschaft. Dat is immers helemaal niet nodig. Ons bedrijf, onze garanties, onze site en onze helpdesk doen op geen enkel punt onder voor de leveranciers van nieuwe computers."

Verkoop aan particulieren via Internet

De Nederlandse particulieren kunnen vanaf deze maand voor gebruikte topcomputers tegen zeer lage prijzen terecht op het Internet. Het adres: flectiondirect.com. Na een succesvolle testperiode is de site nu volledig operationeel.

Flection garandeert dat elk product in alle opzichten voldoet aan de eisen die consumenten er ook aan zouden stellen als het splinternieuw zou zijn. Flection Direct geeft op alle producten een garantie en volledige technische ondersteuning.



Ingezonden persbericht