TQ3 Travel Solutions schrapt 70 arbeidsplaatsen

PERSBERICHT

Rijswijk, 26 november 2001

Als direct gevolg van de sterk teruggelopen vraag naar zakelijke vliegreizen sinds de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september jl. en capaciteitreducties van veel luchtvaartmaatschappijen, verdwijnen er in de komende maanden bij TQ3 Travel Solutions, de internationaal toonaangevende reisorganisatie voor de zakelijke markt, 60 tot 70 arbeidsplaatsen in Nederland.

Om de efficiency en de effectiviteit verder te verhogen, investeert TQ3 bovendien versneld in verschillende automatiseringstoepassingen, zoals uitbreiding van front- en mid-office functionaliteit. Dit zal resulteren in een hogere integrale dienstverlening.

Alhoewel het volume in boekingen niet meer zo drastisch is afgenomen dan net na de ramp op 11 september en er inmiddels sprake lijkt te zijn van een lichte opgaande trend vindt Joes van Genuchten, algemeen directeur TQ3 Travel Solutions, het noodzakelijk deze maatregelen te nemen. Dit mede gezien het feit dat veel bedrijven, waaronder KLM, van structureel lagere zakenreisvolumes uitgaan in het komende jaar.

De aanslagen van 11 september jl. hebben wereldwijd geleid tot een daling van de vraag naar vliegreizen met vijftien tot twintig procent. De daling doet zich met name voor op de Noord-Atlantische routes (van Europa naar bestemmingen in de Verenigde Staten en omgekeerd); traditioneel de belangrijkste zakelijke routes. De verwachting is bovendien dat deze markt zich pas later in 2002 zal herstellen.

Het voorgenomen besluit tot reductie van personele kosten is voorgelegd aan de ondernemingsraad. Gisteren zijn de medewerkers geïnformeerd. De reductie van arbeidsplaatsen zal met name ondersteunende administratieve functies betreffen. Voor de betrokken medewerkers zal collectief ontslag worden aangevraagd. De dienstverlening aan de klanten blijft op hetzelfde hoge niveau.

Noot aan de redactie 1
TQ3 Travel Solutions is een internationaal toonaangevende zakelijke reisorganisatie en Europees marktleider. Wereldwijd heeft TQ3 zo'n 14.000 medewerkers in dienst, in meer dan 1.700 kantoren in 65 landen en een omzet van US$ 9,7 mld.
Het hoofdkantoor van TQ3 Travel Solutions Nederland is gevestigd in Rijswijk. Met meer dan tien zelfstandige travel management centers en dertig in-company reisbureaus genereert TQ3 in Nederland een omzet van Euro 410 mln. In Nederland zijn ruim 600 medewerkers in dienst.

Noot aan de redactie 2 -