Ingezonden persbericht

Creative kondigt de PC-CAM 600 aan, een krachtige
en draagbare webcam
nieuwe webcam voor bureaugebruik is een functierijke, elegant vormgegeven oplossing voor het vastleggen van beeld en geluid.

Amsterdam, 26 november 2001 - (NASDAQ:CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de pc en het Internet, kondigt de PC-CAM 600 aan. Deze geavanceerde webcam kan worden losgekoppeld van de pc en worden gebruikt als draagbare digitale camera. Bij aansluiting op de pc maakt dit apparaat gebruik van de USB-voorziening, waardoor er dus geen aparte voedingsbron is vereist. Het kan live videobeelden tot 30fps of stilstaande beelden tot 1,3 megapixels weergeven met behulp van software-ondersteuning. Bij gebruik als draagbaar apparaat kan het worden losgekoppeld van de basiseenheid, waardoor een audiovisueel product ontstaat.

Dit aantrekkelijke en ergonomische vormgegeven PC-CAM 600 ligt perfect in de hand en past probleemloos in elke binnenzak. Het kan worden gebruikt als digitaal fototoestel, videocamera of als audiorecorder dankzij de ingebouwde microfoon, de intelligente flitser en het interne geheugen van 16MB. Stilstaande beelden kunnen worden vastlegt met een resolutie van 1024x768 (XGA) in 'native' modus en tot 1,3 megapixels met behulp van software-ondersteuning. De PC-Cam 600 kan 200 afbeeldingen opslaan met een resolutie van 640x480 (VGA), 85 afbeeldingen met XGA-resolutie of 20 afbeeldingen bij een instelling van 1,3 megapixels. Ook is het mogelijk om een videoclip (met geluid) van 75 seconden op te nemen, of een geluidsopname van 60 minuten te maken. Als gebruiker heeft u de volgende opties tot uw beschikking; handmatig of automatisch instellen van belichting, witbalans, gammacorrectie, trillingsonderdrukking, een intelligente flitser met standen voor automatisch flitsen, ondersteunende flits, rode-ogen-reductie, niet flitsen en een tijdsopname functie.

Geraldine Lee, de Europese Brand Manager voor webcams bij Creative Labs Europe verteld: "Dit nieuwe product vormt een verdere uitbreiding van het assortiment loskoppelbare, draagbare, multifunctionele webcams van Creative Labs. De beeldkwaliteit van het toestel zal als nieuwe norm gaan gelden voor de markt, dankzij de wijze waarop de hardware en software is geïntegreerd. De progressieve CCD-eenheid en de uit 4 elementen opgebouwde lens met hoge resolutie geven een extra 'prestatieboost', waardoor elke gebruiker de best mogelijke resultaten kan behalen."

"Ook is dit systeem zeer gebruiksvriendelijk, met een LCD-interface die de installatie en bediening versimpelen", voegt zij eraan toe. "In een dynamische markt, is de consument op zoek naar meer dan alleen technologie. Zij willen elegant vormgegeven systemen van hoge kwaliteit die tal van functies bevatten en uitmuntende prestaties leveren, en de PC-CAM 600 biedt dit".

Prijs en beschikbaarheid
De PC-CAM 600 is de tweede helft van december 2001 leverbaar tegen een aanbevolen prijs van Euro 219,-, inclusief BTW.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internet-gericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op www.europe.creative.com

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Jeroen Breuer
Senior Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

v. Diemenstraat 164 - 166, 1013 CN Amsterdam
T: +31 20 5304338
F: +31 20 5304331
M: +31 6 24525497
jeroenb@text100.nl
Web: http://www.text100.com