Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 26 november 2001

Stichting reageert op gebeurtenissen van 11 september in New York

Oosteuropa Zending start actie Nieuwe Aarde

ROTTERDAM In samenwerking met kunstschilder Machiel de Haan (82) uit Ridderkerk is Stichting Oosteuropa Zending te Rotterdam een speciale actie gestart onder de titel Nieuwe Aarde .

De schilder heeft op inspiratie van wat de Bijbel schrijft in Jesaja 65 en Openbaringen 21 een doek vervaardigd over het komende Vrederijk dat Christus op aarde zal vestigen. Van dat doek worden miniposters en wenskaarten gedrukt, die "de bezitter of ontvanger een voortdurende kijk geven op die bijzondere toekomst, waarnaar in feite elk mens van goede wil verlangt". Door deze te bestellen, steunt men tevens een voedselhulpactie die Oosteuropa Zending houdt voor arme mensen in Oost-Europa.

De kunstschilder steunt de hulpacties die Oosteuropa Zending met name onderneemt in gebieden die ernstig geleden hebben onder communistische regimes. Het is zijn nadrukkelijke wens dat zoveel mogelijk mensen de poster en/of wenskaarten bestellen, en dat de opbrengst ten goede komt aan de voedselhulpactie.

Stichting Oosteuropa Zending, die sinds 1967 actief is, ziet 11 September nog maar als een klein begin van wat er aan apocalyptisch leed op de mensheid af zal komen. Directeur Matthias van der Weide: "De dreiging van een alles controlerende wereldregering komt heel dichtbij nu de anti-terrorismecoalitie, waarin ook enkele dubieuze wereldleiders participeren, alom steun verwerft. Door manipulatie hiervan zou de door de Bijbel voorspelde Antichrist gemakkelijk naar de macht kunnen grijpen. Na aanvankelijke successen op vredesgebied ontpopt die wereldleider zich als een ware tiran, die zich als God wil laten vereren."

Naast praktische hulp biedt de voedselactie van Oosteuropa Zending tevens morele steun aan de naaste door het thema van Hoop op een Nieuwe Aarde . De stichting benadrukt dat de mens zich door Jezus Christus met God moet laten verzoenen om zelf deel te krijgen aan de nieuwe schepping.

Bestellingen/giften overmaken aan: Giro 2276 t.n.v. Stg O-Europa Zending/Chr Care East West te Krimpen a/d Lek.
* Miniposter: ' 15,- (Euro 7,-) o.v.v. 'Poster';
* Extra poster ' 5,- (Euro 2,25) per stuk o.v.v. 'extra poster';
* Pakket tien wenskaarten (formaat 14x21 cm) ' 25,- (Euro 11,50) o.v.v. 'Wenskaarten';
* Voedselpakket: ' 25,- (Euro 11,50) o.v.v. 'Voedselpakket ' (bij meer dan 1 s.v.p. het aantal noemen); wie vier of meer voedselpakketten sponsort, krijgt de poster op verzoek gratis toegezonden. Bij de overmaking vermelden: '&(aantal 4 of meer) pakketten en gratis poster'. Bijdragen aan Stichting Oosteuropa Zending zowel voor de posters en kaarten als de voedselpakketten komen in aanmerking voor belastingaftrek, binnen de marge van de wettelijke percentages. Postadres: OEZ, Postbus 81127, 3009 GC Rotterdam. Tel. 0180-521966, fax 522524.

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht