Politiebericht Friesland: Friesland 26-11-2001
Politieberichten van 26/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak auto
Zondag tussen 21.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Wulpstraat. Het linker portierraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radardetector weggenomen, alsmede een dubbele stekker van de carkit. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 07.00 uur reed een bestuurder van een personenauto over `t Oost in de richting van de kruising met de Schottelenburgweg. Op de kruising dacht de bestuurder, een 51-jarige inwoner van Oosterwolde dat hij nog wel voor een motorrijder de weg zou kunnen oversteken. Hij schatte hierbij de afstand verkeerd in. De motorrijder, een 35-jarige inwoner van Veenhuizen, botste tegen de auto. De motorrijder liep een gebroken been op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Marrum: gasexplosie
Uit het onderzoek door de technische recherche is vast komen te staan dat de gaskraan in de woning heeft opengestaan. Hierdoor ontstond een opeenhoping van gas, waardoor het kleinste vlammetje/ontsteking al voldoende was voor een explosie. Het slachtoffer, die is opgenomen in het brandwondencentrum in Groningen, kon nog niet worden gehoord. Zie ook de politieberichten van 25/11 (13.00 uur) t/m 26/11 (07.00 uur).

Leeuwarden: zwartrijders
Zondag omstreeks 19.30 uur werden drie vrouwen, 16, 22 en 18 jaar, allen uit Heerenveen, op het Ns-station aangehouden. Zij hadden gereisd zonder geldig treinkaartje. Ook wilden zij hun naam niet bekend maken. De vrouwen werden overgebracht naar het bureau. Op het bureau gaven de 16-jarige en de 22-jarige een valse naam op. Voor het rijden zonder geldig treinkaartje kregen de dames een boete van f 50.- Voor het opgeven van een valse naam een boete van f 180.- Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak school
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een school van het Friesland College aan de Curacaostraat. Een raam van de school werd vernield. Uit het desbetreffende lokaal werden 2 computers weggenomen. Een medewerker van de school, een 48-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Makkinga: inbraak kerk
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in de Nh-kerk aan de Bercoperweg. Aan de achterzijde van de kerk werd een ruitje vernield. Voor zover nu is na te gaan werd er niets uit de kerk weggenomen. Vorige week was er ook reeds een inbraak in de kerk geweest. Toen werd een klein geldbedrag weggenomen uit een zendingsbusje. Een lid van de Nederlands Hervormde kerk, een 72-jarige inwoner van Makkinga, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: inbraak fotozaak
Maandag omstreeks 05.45 uur werd ingebroken in een fotozaak aan de Jongemastraat. Een ruit in de voordeur werd vernield. In de winkel werd een vitrinekast opengebroken. Een twaalftal camera`s werden meegenomen. Het schadebedrag is niet bekend. De eigenaar, een 68-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272