Gemeente Doetinchem

Inrichting speelplek Konrad Adenauerplein

Samen met bewoners is de afgelopen maanden gewerkt aan de inrichting van het Konrad Adenaurplein in de Kleurrijke Buurt in Dichteren. Het ontwerp hangt vanaf 26 november tot 10 december in het Kleurrijk. De tekeningen kunt u tevens bezichtigen op onze website www.doetinchem.nl , kies vervolgens gemeente en dan informatierubriek. De werkzaamheden worden uiterlijk begin januari 2002 uitgevoerd.

Inrichting

Het Konrad Adenaurplein is een rond plein. In het midden van dit plein wordt een grote boom (oosterse plataan) geplant. Hieromheen ligt een groot ronde speelplek. Naast enkele speeltoestellen komt hier een grote metalen keerring als afscheiding tussen de auto's en de speelplek. Tussen de speelcirkel en huizen komen 6 parkeerplaatsen. De ondergrond bestaat uit een halfverharding. Een gedeelte van de speelcirkel is 10 cm verlaagd en bestraat met ruwe stenen. Bij een hevige regenbui wordt hier het regenwater opgevangen dat binnen enkele dagen verdwijnt in de ondergrond. Indien het water hoger komt dan 10 cm wordt het door middel van kolken afgevoerd.

Informatie

De inrichting van andere speelplekken in de Kleurrijke buurt worden ook in overleg met de omwonende gedaan. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de afdeling groen, tel. (0314) 377412.