Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Cocainelijn opgerold
14:44 maandag 26 november 2001

Martin Panman
0651611628

Cocaïne lijn opgerold

De politie van district Noord heeft met de aanhouding van een Assenaar een cocaïnelijn opgerold.

Naar aanleiding van klachten van bewoners in de wijk Peelo en de Rolderstraat in Assen omtrent het rondscheuren met scooters en handel in verdovende middelen heeft de politie van het district Noord een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam vast te staan dat er door personen, afkomstig van de Antillen werd gehandeld in cocaïne. Een 44 jarige Assennaar die cocaïne had gekocht werd aangehouden. Ook de man van wie hij de cocaïne had gekocht, een 28 jarige man uit Assen, werd door de politie aangehouden alsmede een 24 jarige inwoner van Curaçao. In de auto van de verdachten trof de politie bolletjes cocaïne aan. Hierna volgde een huiszoeking in de woning van de 28 jarige Assenaar. Daar werd nog eens 880 gram cocaïne gevonden.
Ook een rechercheteam op Schiphol hield naar aanleiding van deze zaak twee Assenaren aan. Deze verdachten probeerden de cocaïne Nederland binnen te smokkelen. Een verdachte had een kilo cocaïne bij zich en de andere verdachte had ruim 400 gram cocaïne bij zich.

Om de cocaïne in Nederland te kunnen smokkelen slikten de verdachten de bolletjes cocaïne door. Eenmaal in Nederland werd het uitgepoept en verhandeld. De cocaine had een straatwaarde van ongeveer een halfmiljoen gulden.

De twee Assenaren die in Schiphol zijn aangehouden (beiden 21 jaar)en de beide verdachten die in Assen zijn aangehouden zitten nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang en verwacht wordt dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe