Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

26 november 2001 Nr. 01/196

Veertig nieuwe convenanten met grote bedrijven over etnische minderheden

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid hebben vandaag in Den Haag met 40 grote ondernemingen een convenant gesloten over het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van etnische minderheden. Sinds medio vorig jaar toen de eerste convenanten met veertien grote bedrijven werden ondertekend, zijn er in totaal 87 convenanten afgesloten. Naar verwachting zal de ondertekening van het honderdste convenant plaatsvinden in het voorjaar van 2002.

De ministers Vermeend en Van Boxtel vinden het bemoedigend dat bedrijven ondanks de minder gunstige economische vooruitzichten bereid zijn afspraken te maken over het bevorderen van de werkgelegenheid onder allochtonen. Voorafgaand aan de afspraken met grote bedrijven hebben de beide bewindslieden vorig jaar een convenant met het midden- en kleinbedrijf afgesloten om meer minderheden in dienst te nemen. Met dit convenant zijn inmiddels ruim 30.000 allochtonen (doelstelling was 23.000) in het midden- en kleinbedrijf aan het werk gekomen.

De 40 convenanten die vandaag zijn getekend, bevatten afspraken over werk en integratie van etnische minderheden. De meeste bedrijven willen met het oog op meer instroom en doorstroom naar hogere functies van allochtonen hun wervings- en personeelsbeleid verbeteren. Dit geldt onder meer voor het bouw- en baggerbedrijf Ballast Nedam. PreNed Beveiling B.V. zal extra aandacht geven aan de
ontplooiingsmogelijkheden gericht op doorstroming van etnische minderheden naar het management, waarbij in eerste instantie een plaatsingspercentage van ten minste 10 procent wordt nagestreefd. Nestlé Nederland B.V. zal de met de bonden afgesproken werkervaringsplaatsen bij de diverse vestigingen voor circa een derde gaan bezetten met allochtonen. Van de in 2002 en 2003 beschikbare traineeplaatsen zal eveneens een derde worden bezet door allochtonen. Ook Rabobank Nederland zal meer trainees aantrekken van allochtone afkomst.

Het hightech bedrijf ASML wil meer inzicht krijgen in netwerken en mediakanalen die door allochtonen worden gebruikt voor het vinden van een baan. Het bedrijf gaat bovendien meer aandacht besteden aan scholing in intercultureel management. Bravilor Bonamat, producent van koffiezetmachines en koffieautomaten, wil onder meer afspraken maken over inburgeringstrajecten. Bij dit bedrijf behoort 18 procent van de medewerkers tot een etnische minderheidsgroep. Bravilor Bonamat heeft goede ervaringen met multicultureel personeelsbeleid en wil die graag delen met andere ondernemingen.

De DSB Groep zal allochtone wervingskanalen gebruiken en meer stageplaatsen aanbieden aan allochtonen. Dit geldt ook voor DSM-Limburg BV. Bij het zuivelbedrijf Friesland Coberco Dairy Foods worden aan etnische minderheden leerervaringsplaatsen inclusief opleidingstrajecten aangeboden. Met allochtone medewerkers wordt jaarlijks een plan afgesproken om de integratie en doorstroming te bevorderen. Nuon (energievoorziening) en Organon (leverancier van allerlei producten voor de gezondheidszorg) zullen extra cursussen in de Nederlandse taal aanbieden.

De 40 bedrijven waarmee vandaag een convenant is gesloten, zijn:


1. ASML

2. Ballast Nedam

3. Bravilor Bonamat

4. Cap Gemini E&Y

5. Content

6. Drenthe College ROC

7. DSB Groep

8. DSM-Limburg

9. Essent N.V.

10. Friesland Coberco Dairy

11. Fuji Photo Film B.V.

12. Gamma Holding

13. Getronics

14. Hermes

15. Hewlett Packard

16. Informatie Beheer Groep

17. Kabelbedrijven Draka

18. Makro

19. Nederlandse Gasunie

20. NederRijn Groep B.V.

21. Nestlé Nederland B.V.

22. NOS

23. NUON

24. Nutreco

25. Organon

26. Perfetti Van Melle

27. Philip Morris

28. PreNed Beveiliging B.V.

29. Rabobank Nederland

30. Rockwood Benelux Holding B.V.

31. Schiphol Group N.V.

32. SCI Nederland B.V.

33. Shell Nederland Raffinaderij B.V.

34. Siemens Nederland N.V.

35. Van Leer Nederland B.V.

36. VNV Beveiliging B.V.

37. Vopak N.V.

38. Wavin KLS

39. Wehkamp

40. Xerox Nederland B.V.


---

---
Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

De volledige tekst van de convenanten staat op de internetsite van de projectorganisatie Ruim Baan voor Minderheden van het ministerie van SZW: www.rbvm.nl