Philips

PHILIPS MEDICAL SYSTEMS

PMS presenteert de meest geavanceerde CT-scanner

Philips Medical Systems presenteert de meest geavanceerde CT-scanner in zijn soort tijdens de 2001 RSNA vergadering

Infinite Detector Technology maakt het nog niet eerder vertoonde gelijktijdig oproepen van 16 beelden mogelijk; technologie biedt artsen en patiënten aanzienlijk meer snelheid, nauwkeurigheid en vroege opsporing van ziekte en trauma

Chicago - Philips Medical Systems, een divisie van Royal Philips Electronics (NYSE: PHG) (AEX: PHI), presenteerde vandaag de meest geavanceerde computertomografie (CT) scanner, waarmee radiologen ziektes en traumas eerder, beter en minder ingrijpend kunnen vaststellen dan conventionele CT scanners. Philips toont de beelden die de Mx8000(TM) multi-slice CT scanner produceert, de eerste 16-slice CT-scanner waarvoor de FDA een vergunning heeft gegeven, tijdens de 87ste jaarlijkse vergadering van de RSNA, Radiological Society of North America.

Velen in deze bedrijfstak zijn zich ervan bewust dat er een voortdurende zoektocht is om het aantal slices (of afbeeldingen van dwarsdoorsneden van het lichaam) die een CT-scanner kan produceren, te vergroten. Philips levert een nog niet eerder vertoonde twee- en driedimensionale beeldkwaliteit door twee geavanceerde technologieën te combineren: Infinite Detector(TM) Technology en de Mx8000 CT-scanner. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een gebruiker van een CT-scanner gelijktijdig 16 beelden tot zijn beschikking; dit verbetert aanzienlijk de snelheid, nauwkeurigheid en kwaliteit van CT-beelden. Bovendien openen Infinite Detector Technology en Mx8000 nu de deur naar het oproepen van 32 en 64 slices.

Over Infinite Detector Technology

Met de Infinite Detector Technology, eigendom van Philips, kan de Mx8000 nu 16 slices produceren. Deze technologie vergroot de mogelijkheden van CT-scanning doordat er altijd dunne slices worden geproduceerd. Dit betekent dat beelden dichter op elkaar worden genomen, waardoor de kwaliteit van het uiteindelijke beeld wordt verbeterd.

Daarnaast kan de hoogwaardige Mx8000 CT-scanner van Philips door de Infinite Detector Technology meer dan vier centimeter anatomie van een patiënt in één seconde bestrijken 12 keer sneller dan de huidige generatie multi-slice CT-scanners. Door deze ongeëvenaarde snelheid, samen met een isotropische nauwkeurigheid van kleiner dan één millimeter kunnen artsen een hoogwaardige beeldkwaliteit verkrijgen die nog niet eerder beschikbaar was, bijvoorbeeld enkelvoudige scanbeelden van hele organen (die de bloedstroom laten zien) en beelden waarvoor patiënten lange tijd hun adem moeten inhouden.

'Infinite Detector Technology, aangestuurd door Philips Tach(TM) technologie waarvoor patent is aangevraagd, biedt radiologieafdelingen geavanceerde mogelijkheden die andere uitslagen geven, levens verbeteren en uiteindelijk de standaard van klinisch diagnosticeren wereldwijd kunnen veranderen,' aldus Hans Barella, president en CEO van Philips Medical Systems.

Infinite Detector Technology biedt, bijvoorbeeld, een exponentiële sprong voorwaarts in snelheid en beeldkwaliteit waardoor geavanceerde toepassingen, zoals cardiovasculaire beeldvorming, routine worden. Gebruikers van Infinite Detector Technology beschikken nu in slechts enkele seconden over beelden in dunne slices van het hele hart. Door dit enorme bereik en de ultra hoge ruimtelijke resolutie wordt het in beeld brengen van de hartfunctie, inclusief de ejectiefractie, beweging van de hartwand en karakterisatie van een laesie, routine en binnen het bereik van iedereen die de Mx8000 gebruikt.

Gepatenteerde Tach(TM) technologie

Het genie van de Infinite Detector Technology is de unieke Tach technologie. De Tach technologie is een toepassingsspecifiek geïntegreerd circuit (ASIC, application-specific integrated circuit) dat data overbrengt van de Mx8000 detector met een snelheid van een gigabit per seconde, waardoor complexe beelden van 16 slices gevormd kunnen worden.

Tach technologie converteert direct het analoge detectorsignaal in een digitale stroom en vermindert aanzienlijk het lawaai dat conventionele analoge elektronica produceren, de patiënt wordt aan een lagere hoeveelheid straling blootgesteld terwijl de beeldkwaliteit nog beter is. De Tach-chip is klein genoeg om direct op de detector te worden bevestigd, maar kan gemakkelijk een enorme stroom data van 16-slice - en zelfs grotere -- detectorconfiguraties verwerken. Tach technologie uit te breiden naarmate de eisen van CT-scan gebruikers groeien.

Philips CT leidinggevende positie

Door het agressieve technologieontwikkelingsprogramma van Philips, gebaseerd op 10 jaar ervaring in multi-slice CT en meer dan 1000 geplaatste multi-slice scanners, is deze doorbraak in medische beeldtechnologie mogelijk. Philips Medical Systems begint half 2002 met het verzenden van de eerste Mx8000 systemen met IDT. De geïnstalleerde Mx8000 scanners, waaronder de 2- en 4-voudige slice systemen, zullen opschaalbaar zijn zodat de Infinite Detector Technology kan worden ingepast.

De huidige familie Mx8000 CT-scanners van Philips opent de deur voor geavanceerde klinische toepassingen voor honderden klanten over de gehele wereld, zoals snelle trauma-evaluatie, cardiovasculaire screening en afbeelding, functionele CT, isotropische veelfasige neuroscanning in veel fasen van een specifiek orgaan en CT-angiografie (CTA) van het gehele lichaam.

Over Philips Medical Systems:

Door de recente aankoop van Marconi Medical Systems, Agilent's Healthcare Solutions Group, ADAC Laboratories en ATL Ultrasound, is Philips Medical Systems een gevestigde naam als de mondiale nummer één of twee wat betreft de meeste markten en handelsactiviteiten van het bedrijf. De portfolio van Philips bevat röntgen, echografie, magnetische resonantie, computertomografie, nucleaire geneeskunde en PET, patiëntenbewaking, informatiebeheer en reanimatieproducten, naast een scala aan diensten zoals asset management, opleiding en training, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en e-care business services.

Philips Medical Systems heeft een pro forma omzet van USD 6,5 miljard, is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en heeft ruim 22.000 mensen in dienst. Alle producten worden ondersteund door het wereldwijde netwerk van de R&D, verkoop- en serviceorganisaties van Philips. Philips Medical Systems is onderdeel van Royal Philips Electronics, een van s werelds grootste elektronicaondernemingen. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.medical.philips.com

Royal Philips Electronics Nederland is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld, en in Europa het grootste bedrijf op dit gebied, met een omzet van EURO 37,9 miljard in 2000. Het bedrijf is mondiaal leider op het gebied van kleurentelevisies, verlichting, elektrische scheerapparaten, kleurenbuizen voor TVs en monitoren, en one-chip TV producten. De 192.000 werknemers van het bedrijf in meer dan 60 landen zijn actief op het gebied van verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke toepassingen, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat genoteerd aan de NYSE (symbool: PHG), de beurzen van Londen, Frankfort, Amsterdam en overige beurzen. Meer nieuws over Philips kunt u vinden op: http://www.news.philips.com.

Bepaalde producten waarnaar wordt verwezen zijn in sommige landen door overheidsvergunningen nog niet beschikbaar; neem hiervoor contact op met uw plaatselijke verkoopvertegenwoordiger.

Anne Grewer, Philips Medical Systems, tel +31-40-27-62844 of fax
+31-40-27-62626 of e-mail anne.grewer@philips.com of Paul Berger, Philips Medical Systems North America, tel +1-203-926-7803 of e-mail paul.berger@philips.com
Website: http://www.medical.philips.com of
http://www.news.philips.com

26 nov 01 16:21