Multrix annonceert Laptop Backup Service

Veilige back-ups maken via het Internet

Amsterdam, 26 november 2001 - Multrix annonceert haar Laptop Backup Service voor bedrijven die behoefte hebben aan een efficiënte en effectieve manier om gegevens op laptops goed beveiligd op te slaan. De Laptop Backup Service biedt de mogelijkheid om via Internet op een eenvoudige manier back-ups te maken van de databestanden op een laptop. Gebruikers kunnen de service vanaf elke locatie 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar gebruiken - om een back-up te maken of om bestanden op te vragen.

Multrix richt zich met de Laptop Backup Service op de zakelijke dienstverlening, IT bedrijven en financiële instellingen, kortom daar waar veel medewerkers beschikken over een laptop computer. Voor deze bedrijven is het van groot belang vanaf iedere locatie veilig een back-up te kunnen maken van de gegevens en, indien nodig, de gegevens weer terug te kunnen halen.

"Diefstal van laptops, of het crashen van een laptop computer, komt regelmatig voor. Op zich al vervelend genoeg, maar het gros van de bedrijven heeft geen proces of oplossing om regelmatig backups te maken van bestanden die op de lokale schijf van de laptop staan. Met andere woorden: die bedrijven zijn hun gegevens dus gewoon kwijt," zegt Phillip Actor, CEO van Multrix. "Met de Laptop Backup Service kunnen bedrijven van de faciliteiten van ons IT-centrum gebruikmaken zonder dat extra investeringen nodig zijn. Wanneer er gegevens verloren raken, kan de laatste versie van de back-up snel en gemakkelijk opgehaald en geïnstalleerd worden."

Na de eerste back-up wordt alleen van de gewijzigde of nieuwe informatie een backup gemaakt. Hiervoor wordt de zogenaamde Adaptive Differencing Technology gebruikt, waardoor slechts weinig bandbreedte nodig is. Back-ups worden veilig verstuurd door gegevens te versleutelen. De bestanden worden ook versleuteld opgeslagen op de Storage Manager Server van Multrix. De Adaptive Differencing en Encryption Technologie ondersteunt Windows '95, '98 NT en 2000 clients. Om te garanderen dat alleen bevoegde gebruikers toegang tot de data verkrijgen, vindt een tweezijdige verificatie plaats. Dit betekent dat er een controle plaatsvindt tussen de laptop-client en de server.

Multrix biedt de totale dienst als een combinatie van professionele software, infrastructuur en gebruikersondersteuning voor een vast bedrag per gebruiker per maand. De Laptop Backup Service is onderdeel van haar service-portfolio voor bedrijven. Daarnaast zal Multrix samenwerken met resellers voor het wederverkopen van de dienst binnen een specifiek segment.

Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Navision, QAD en Exact Alliances.