Politiebericht Uden 19-11-2001

Politiebericht district De Leijgraaf

ZEDENMISDRIJF VEGHEL IN OPSPORING VERZOCHT

Maandag 26 november zal tijdens een uitzending van AVROs Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan een zedenmisdrijf dat vorige maand plaats vond in Veghel. De politie van district de Leijgraaf hoopt daarmee informatie te krijgen die kan leiden tot de oplossing van het misdrijf.

Op donderdagavond 11 oktober werd op de Burgemeester Schrevensingel, parallel aan de spoorbaan in Veghel, een 12-jarig meisje van haar fiets getrokken en de bosjes ingesleurd, alwaar zij werd verkracht. Na het plegen van het misdrijf ging de dader er te voet vandoor in de richting van de Gasthuisstraat/Middegaal in Veghel.

De opnames voor de uitzending van Opsporing Verzocht worden maandag a.s. gemaakt. Tijdens de uitzending s avonds zal een compositiefoto van de dader worden getoond. Op 13 november hield de politie een 25-jarigeVeghelaar aan als verdachte in deze zaak. Na onderzoek bleek dat de man niets met de zaak te maken had.

De politie zoekt contact met mensen die inlichtingen kunnen verschaffen met betrekking tot het misdrijf. Deze week kan men bellen met de recherche van district de Leijgraaf, tel. 0900-8844. Tijdens de uitzending volgende week wordt een speciaal telefoonnummer getoond, dat mensen kunnen bellen als zij belangrijke informatie hebben.