Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

DERDE FINANCIERINGSRONDE LEVERT SELLIGENT ZES MILJOEN EURO OP

Kapitaalinjectie van 3i, Innovacom, Dassault Developpement en Technicom ondersteunt Europese expansie en brengt winstgevendheid binnen bereik.

Amersfoort, 26 november 2001 - Selligent, Europees producent van CRM-oplossingen, heeft de derde financieringsronde afgesloten met een resultaat van zes miljoen euro. De investering versnelt de expansie in Europa waardoor Selligent winstgevend zal worden.

De investering wordt gedaan door 3i, Innovacom, Dassault Developpement en Technicom. 3i is een nieuwe financiële partner van Selligent; bij de overige investeerders is sprake van uitbreiding van een al langer bestaand financieel belang.

Alexander Banz, Investment Manager van 3i zegt daarover: "In de CRM-markt vindt op dit moment een 'shake-out' plaats. Wij geloven dat Selligent zich in een uitzonderlijk goede positie bevindt om een veel groter marktaandeel te veroveren. De nieuwe Selligent Xi technologie is indrukwekkend en is naar onze mening de juiste basis voor het succes van Selligent in de komende jaren en voor de winstgevendheid van het bedrijf."

Naar verwachting zal de Europese CRM-markt in de komende vijf jaar groeien met 30 tot 40 procent. Selligent heeft over de afgelopen drie jaren een groei laten zien van meer dan 60 procent per jaar. In de eerste helft van 2001 is al een groei van 40 procent gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode in 2000. Het bedrijf is dit jaar nieuwe activiteiten gestart in Scandinavië, Spanje en Canada.

"Volgens marktanalisten zullen professionele gebruikerspartijen zich steeds meer richten op eenvoudig en snel te implementeren CRM-oplossingen. Dat brengt Selligent in een uitzonderlijk sterke positie ten opzichte van andere - minder flexibele - CRM-oplossingen die vergezeld gaan van veel 'hype' en beloftes over de return-on-investment die op korte termijn echter op geen enkel moment kunnen worden geverifieerd.", aldus André Lejeune, CEO van Selligent. "We zijn zeer gelukkig met en ook trots op deze investering in een tijd waarin de meeste softwarehuizen niet in staat blijken vers kapitaal aan te trekken. Onze belangrijkste taak is nu om winstgevendheid te bereiken en optimaal te profiteren van het 'ecosystem' dat wij de afgelopen twee jaar hebben ontwikkeld."

Selligent
Selligent is een Europese producent van oplossingen voor het beheer van klantenrelaties (Customer Relationship Management) en e-business waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de meest diverse culturen, lokale bedrijfsregels, talen en valuta. De software van Selligent biedt een snel rendement (ROI), reduceert de totale exploitatiekost, en beheert tegelijkertijd de volledige relatiecyclus met klanten van prospectfase tot klantenbinding. Daarnaast garandeert de integratie van het unieke Global & Local lokale vrijheid met behoud van een bedrijfsbrede consistentie. De meer dan 30.000 gebruikers worden geruggensteund door een uitgebreid distributienetwerk dat aanwezig is op de belangrijkste internationale markten. In 2000 zag Selligent haar omzet met 64% stijgen; de verkoop van licenties steeg zelfs met 120%. Bijkomende informatie is beschikbaar op de website: http://www.selligent.com/nl.

Over de groep 3i
3i is Europa's meest toonaangevende venture capitalist. De groep investeert in kansrijke ondernemingen met groeiperspectief in diverse sectoren. Op gebied van technologie richt 3i zich met name op telecom, software, e-business en biotechnologie. Zij voorziet bedrijven met grote groeimogelijkheden en sterk management van financiële middelen voor groei, management buy-outs en management buy-ins. 3i investeert in het bedrijfsleven van 3 continenten via lokale investeringskantoren in Europa, de Aziatische landen rond de Stille Oceaan en de Verenigde Staten.

Over Innovacom
Innovacom is een kapitaalinvesteringsmaatschappij die zich toelegt op informatietechnologie en sterke banden heeft met France Telecom. Innovacom beheert ongeveer 400 miljoen Euro in verschillende fondsen. Deze gelden zijn voornamelijk geïnvesteerd in startende ondernemingen en snelle groeiers op gebied van internet, software en hardware voor telco's. Innovacom is gevestigd in Parijs, San Francisco en Stockholm.

Over Dassault Développement
Dassault Développement is de kapitaalinvesteringsmaatschappij van de Dassault Groep. De organisatie zoekt binnen de snelstgroeiende economische sectoren de meest ondernemende teams en biedt hen de steun die zij nodig hebben om te slagen. Vandaag richt Dassault Développement zich hoofdzakelijk tot opkomende groeibedrijven binnen de IT sector. Dassault Développement combineert de capaciteiten en positie van een gevestigde industriële speler en haar bewezen expertise in kapitaalmarkten met het karakter en de doelgerichtheid van een ondernemersbedrijf.

Over Technicom
Technicom is een kapitaalinvesteringsmaatschappij gespecialiseerd in de Informatie Technologie industrie: computers, software en telecommunicatie. Het bedrijf werd opgericht in 1988 en beheert momenteel een kapitaal van ongeveer 25 miljoen Euro. Technicoms portefeuille omvat 15 bedrijven waaronder Reef, Traff-X en Info2Clear.

Voor meer informatie
Patricia Duponcheel Theo Vrugt/Madeleine Kok
Selligent SA Presscom PR & Marketing
Tel: +32 (0)71 25 80 97 Tel: 030-6051415
patricia.duponcheel@selligent.com l.t.vrugt@inter.nl.net