Ingezonden persbericht

Business Portal MyOfficeBase officieel in gebruik gesteld

Maandag 26 november 2001

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van VIFKANTEC op donderdag 22 november jl., heeft voorzitter Nabuurs met een muisklik de nieuwe business portal, MyOfficeBase, officieel in gebruik gesteld. www.myofficebase.nl is het business portal waarop leveranciers en importeurs van kantoortechnologie hun producten en diensten aanbieden ten behoeve van kantoorhoudend Nederland.

Op dit moment zijn enkele honderden producten en diensten opgenomen, waaruit inkopers, facility managers, e.d. een keuze kunnen maken. Deze producten zijn op de site geplaatst door met name de leden van VIFKANTEC de Vereniging van Importeurs en Fabrikanten van KANtoorTEChnologie, -inrichting, -systemen en -services. Deelname is echter ook mogelijk voor niet-leden die producten of diensten leveren aan Kantoorhoudend Nederland.

De basisinformatie die op de site is te vinden bestaat uit o.m. het bedrijfsprofiel en een beschrijving van de relevante producten(families) van de leverancier/importeurs. Een en ander volgens een vast stramien en productenindeling, hetgeen de vergelijkbaarheid en de vindbaarheid van producten ten goede komt. De informatie mondt uit in een doorlink­mogelijkheid naar de eigen website van de leverancier/importeur.

Het portal zal gekoppeld worden aan de beurs My Office, die in mei 2002 in de Jaarbeurs voor het eerst van start zal gaan. Op deze wijze ontstaat een sterke synergie tussen de marketing en promotie van het virtuele- (portal) en het tastbare- (beurs) leveranciersaanbod.

Deze portal is mede het resultaat van een goede samenwerking tussen VIFKANTEC en de volgende partijen: Branchevereniging FHI Federatie van technologiebranches te Amersfoort, wier business portal TechnoBase als inspirerend model heeft gediend voor MyOfficeBase, en waarvan het gebruiksrecht en de hostingfaciliteiten afkomstig zijn. DK-Net, Creators of internet solutions te Meppel, die verantwoordelijk is voor de realisatie en het support bij de totstandkoming van MyOfficeBase

Door de bestuurders van de betrokken partijen werden op feestelijke wijze de contracten getekend in Media Plaza. (zie foto).


---
Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht