Ingezonden persbericht

Marktaandeel in één jaar met 3,5% toegenomen

Samsung wereldwijd opgeklommen naar vierde plaats verkoop mobiele telefoons

Rijswijk, 26 november 2001 - Samsung heeft zijn positie op het gebied van mobiele telefoons op de wereldmarkt versterkt. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar is Samsung met een marktaandeel van 7,5% naar een vierde plaats gestegen. Het Koreaanse bedrijf had een vijfde plaats op de verkoopranglijst tijdens het tweede kwartaal van dit jaar, goed voor een wereldwijd marktaandeel van 6,9%.

Volgens de cijfers van Dataquest, heeft Samsung 7.108.000 mobiele telefoons verkocht in het derde kwartaal van dit jaar. Het marktaandeel nam, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, met 3,5% toe. Het derde kwartaal van 2000 nam Samsung nog een zevende plaats in.

De wereldranglijst voor fabrikanten van mobiele telefoons ziet er volgens Dataquest nu als volgt uit: Nokia (* 33,4 %), Motorola (* 15,7 %), Ericsson (* 8 %), Samsung Electronics (* 7,5 %), Siemens (* 7,2 %) en Panasonic (* 5,1 %). Samsung heeft Siemens nipt gepasseerd en nadert de top drie spelers met rasse schreden.

* = marktaandeel

De stijging van Samsung kan worden toegeschreven aan de groeiende markten voor CDMA handsets in Australië en Noord- en Zuid-Amerika en het betreden van de Europese GSM telefoonmarkt sinds 1998. Samsung Electronics Benelux heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze stijging op de wereldranglijst, onder andere vanwege de succesvolle introductie van de
A300 telefoon.

Samsung Electronics heeft zijn merkpositie in het midden en hogere segment van de markt gehandhaafd, terwijl de marketinginspanningen de marktpositie van Samsung als geheel hebben versterkt. Samsung stelt zich ten doel zijn opmars voort te zetten door nieuwe generatie producten te positioneren zoals de GPRS-telefoons in Europa.


· Marktaandeel en notering per kwartaal 2000-2001 '00 3Q '00 4Q '01 1Q '01 2Q '01 3Q
Marktaandeel
(%) 4,0 4,8 6,3 6,9 7,5
Notering7de 6de 5de 5de 4de

Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde over de eerste negen maanden van 2001 een totale omzet van ¤ 20 miljard. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux.



Ingezonden persbericht