CORDAID

Liselore Gerritsen neemt CD op voor giro 555

S H O
Samenwerkende
Hulporganisaties

Persbericht

Den Haag, 26 November 2001

Lied over vluchtelingen komt ten goede aan Afghanen Liselore Gerritsen neemt cd op voor Giro 555

De zangeres/schrijfster Liselore Gerritsen brengt een cd-singel uit over vluchtelingen. De opbrengst van het lied .Een klein gebed. komt ten goede aan de actie .Steun de Afghanen, Juist nu. van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO). Ondanks de moeilijke omstandigheden in Afghanistan zijn de deelnemers van de SHO op dit moment hard aan het werk om de vele slachtoffers van droogte en geweld van voedsel, onderdak en medische hulp te voorzien.

De cd-singel .Een klein gebed. komt 24 november uit en ligt vanaf volgende week woensdag in de winkel. Liselore Gerritsen heeft de tekst voor het lied zelf geschreven. Met het lied wil zij aandacht vragen voor het lot van vluchtelingen wereldwijd. De gehele opbrengst van de cd komt ten goede aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO). Liselore Gerritsen maakte in de jaren .70 theaterprogramma.s met oa Paul van Vliet, daarna gaf ze concerten met Henk van Ulsen en Ramses Shaffy. In de jaren .80 maakte ze haar eigen programma.s onder de naam Klein Concert 1 t/m 4. De afgelopen jaren schreef zij boeken en gaf ze lezingen in theaters.

Lokale partners en medewerkers van de deelnemende SHO proberen op dit moment zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers in Afghanistan en Pakistan te bereiken. Door de huidige situatie in Afghanistan is de hulpverlening moeizaam en gevaarlijk. Toch lukt het de organisaties om het werk grotendeels doorgang te laten vinden. De hulp richt zich op medische hulp, water, voedsel, tenten, dekens,etc. Er is speciale aandacht voor kwetsbare groepen, waaronder kinderen en jonge moeders.

Noot voor de redactie,