Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-11-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.00 uur) Maandag, 26 november 2001

District Maastricht

Maastricht; aangehouden
Afgelopen zondagmiddag kreeg de politie een melding dat op het Vrijthof in Maastricht vermoedelijk iemand bezig was een snorfiets te stelen. De politie die snel terplaatse ging trof er een 29-jarige Maastrichtenaar met een snorfiets welke bij controle gestolen bleek te zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De snorfiets werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van de snorfiets.

Maastricht; vlam in de pan
Afgelopen zondagavond omstreeks 20.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Jekerschans in Maastricht. Bleek dat in de bijkeuken van een woning aldaar, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik de vlam in de (frites)pan was geslagen, hetgeen gepaard ging met nogal wat rookontwikkeling. De brandweer had het brandje snel geblust. Er is sprake van enige rookschade.

Maastricht; fikse boete
De politie heeft afgelopen zondagmorgen een 28-jarige man uit Combs La Ville (Fr) in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van vijfhonderd gulden. Bij controle zondagmorgen op de Stenenwal in Maastricht uitte de Fransman (vermoedelijk omdat hij kwaad was dat hij door de agenten werd gecontroleerd) allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hielden hem dan ook meteen aan en brachten hem over naar het politiebureau. De Fransman heeft de boete meteen betaald en bood zijn excuses aan.

Valkenburg; autodief aangehouden
Afgelopen zondagmorgen kreeg de politie een melding dat op de Oud Valkenburgerweg in Valkenburg a/d Geul een auto door nog onbekende oorzaak over de kop was geslagen en in een greppel was beland. Daarbij zou de bestuurder gewond zijn geraakt en zijn weggelopen. De politie die snel terplaatse was kreeg aanwijzingen dat de betreffende auto was gestolen. Bleek dat de auto vanaf een parkeerplaats bij de luchthaven Schiphol was gestolen. Het aan de voorzijde flink beschadigde voertuig werd voor nader onderzoek afgesleept. Bij onderzoek in de omgeving trof de politie op het Berkelplein 29-jarige man uit Maastricht aan die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement en die een hoofdwond had. De Maastrichtenaar werd als verdachte aangehouden en werd eerst voor medische verzorging van zijn hoofdwond naar de EHBO van het Academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht waarna hij in het politiebureau werd ingesloten. De verdachte heeft de autodiefstal bij de luchthaven Schiphol bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.