TROS

Misleiding over benzineverbruik en onderhoudskosten

Toyota gaat Yarisrijders compenseren

maandag 26 november 2001, De extra brandstofkosten die Toyota Yarisrijders maken omdat het werkelijke benzineverbruik niet overeenkomt met de gegevens uit de brochure worden door Toyota gecompenseerd. Dat maakt Toyota vanavond bekend in het TROS-consumentenprogramma Radar. Daarnaast ontvangen klanten een financiele tegemoetkoming vanwege de sterk gestegen onderhoudskosten.

In de Radar- uitzending van 12 november beklaagden Yarisrijders zich over het hoge benzineverbruik en de hoge onderhoudskosten van de Yaris. Toyota beweert in zijn brochure dat je 'exact weet waar je aan toe bent' als Yarisrijder. De auto heeft echter geen actieradius van 800 kilometer zoals in de brochure wordt beweerd, maar van slechts 500. Ook op het punt van de onderhoudskosten maakt Toyota zijn belofte niet waar. Deze zijn inmiddels met maar liefst 40% gestegen.

Hoewel Toyota beweerde dat bij hen slechts zeven klachten bekend waren, meldden zich honderden ontevreden Toyota-klanten bij de redactie.In de uitzending van vorige week wees Radar er op dat klanten de extra kosten die ze moeten maken vanwege het hoge brandstofverbruik kunnen claimen bij Toyota. Inmiddels hebben ruim 600 mensen dit daadwerkelijk gedaan.

TROS RADAR Nederland 2 19.25 - 20.00 uur
Meer informatie Inge de Krosse 06-51337890

26 nov 01 17:17