Ingezonden persbericht

Philips neemt SCM-systeem van i2 Technologies in gebruik

Wereldwijde samenwerking tussen elektronicagigant en aanbieder supply chain management

26 november 2001 - i2 Technologies, leverancier van dynamische oplossingen voor value chain management, maakt bekend dat Philips de i2 Demand Planner en Supply Chain Planner in gebruik heeft genomen bij de divisie Consumer Electronics. Beide oplossingen zijn onderdeel van het i2 productaanbod voor Supply Chain Management.

Op basis van de overeenkomst gaat i2 de ondersteuning verzorgen van het besluitvormingsproces in de totale handelsketen van Philips en zal tevens de basis leggen voor toekomstige initiatieven op het gebied van e-business. Philips Consumer Electronics werkt voortaan met één planningsysteem dat de doorlooptijden moet verkorten en het serviceniveau moet verhogen in een sector waar de technologie en de verwachtingen van klanten voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Het systeem dat nu in gebruik is genomen maakt deel uit van een wereldwijde overeenkomst tussen i2 en Philips om bedrijfsprocessen te herstructureren met behulp van i2 SCM.

"De combinatie van het supply chain concept van Philips met de uitstekende tools en ondersteuning van i2 betekent de grootste stroomversnelling in onze supply chain performance sinds vele tientallen jaren. De voordelen zullen de implementatiekosten vele malen overtreffen en de basis vormen voor alle toekomstige verbeteringen op dit gebied. De keuze voor deze partner was volledig gebaseerd op het streven van i2 naar echte meerwaarde voor zijn klanten", aldus Herbert Pelzers, Vice President Global Supply Chain Management van Philips Consumer Electronics.

Met de oplossing van i2 beschikt Philips Consumer Electronics over één omgeving waarin alle producten en onderdelen worden gepland voor de televisietoestellen, geluidsinstallaties en multimediasystemen die Philips produceert voor de consumentenmarkt. De hieruit voortvloeiende stroomlijning van het planningsproces levert aanzienlijke kostenbesparingen op. De technologie biedt ruimte voor de introductie van nieuwe producten en verschaft betrouwbare beschikbaarheidsgegevens voor elke stap in het planningsproces.

"De i2 oplossingen zijn essentieel voor verkorting van de supply chain planningscyclus bij Philips Consumer Electronics", zegt Philip Crawford, President van i2 voor de regio EMEA. "We zijn er trots op dat we een sleutelrol spelen in de herstructurering van Philips' bedrijfsprocessen en kunnen bijdragen aan de strategische initiatieven van de onderneming."

PwC Consulting fungeerde als partner voor de implementatie van de nieuwe oplossing, die draait op IBM hardware. De eerste uitrol vond plaats in Europa. Als volgende regio staat Zuidoost-Azië op het programma.

Philips Consumer Electronics
Philips Consumer Electronics is met een omzet van EUR 14,8 miljard de grootste van de zes divisies van Koninklijke Philips Electronics N.V. Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten van kleurentelevisies ter wereld en heeft een reputatie op het gebied van technologische innovatie. Philips Consumer Electronics is toonaangevend op het gebied van ontwikkeling en marketing van breedbeeldtelevisie, platte televisieschermen en monitoren, producten voor optische schijven zoals DVD-videorecorders en Super Audio-cd's, digitale televisiesystemen en internetapparatuur, persoonlijke videorecorders en Universal Serial Bus-apparatuur (USB). Philips Consumer Electronics is de op één na grootste leverancier van DVD-spelers op de wereld (exclusief Japan). Het bedrijf is ook een vooraanstaande speler op de markt voor pc-monitoren en cd-rw.

PwC Consulting
PwC Consulting verleent diensten voor de aanpassing van de bedrijfsvoering bij zowel gevestigde als nieuwe ondernemingen over de hele wereld. Met een uitgebreid netwerk van allianties, grondige branchespecifieke kennis en zeer ruime expertise op het gebied van strategisch advies, procesverbetering en technologische integratie, zet PwC Consulting innovatieve ideeën om in krachtige, beslissende acties waarmee een strategische visie kan worden gerealiseerd, zakelijk succes wordt geïnitieerd en de meerwaarde van de onderneming voor cliënten wordt vergroot.
Voor meer informatie over PwC Consulting: www.pwcconsulting.com

i2
Voor meer dan een decennium is i2 marktleider op het gebied van supply chain management. Dankzij de technologie en expertise van i2 zijn oplossingen ontwikkeld voor Dynamic Value Chain Management - oplossingen die organisaties helpen met het besluitvormingsproces, niet alleen functieoverstijgend binnen één bedrijf, maar ook tussen meerdere bedrijven. I2 oplossingen omvatten alle interacties binnen de waardeketen, inclusief customer relationship management, supply chain management en supplier relationship management.

Het in 1988 opgerichte i2 is de enige software leverancier die de totale meerwaarde voor zijn klanten kan meten, onderzoeken en rapporteren. I2 heeft zich ten doel gesteld zijn klanten in 2005 een toegevoegde waarde te bieden van $75 miljard.
Voor meer informatie over i2: www.i2.com.

i2 is een gedeponeerd handelsmerk van i2 Technologies US, Inc. and i2 Technologies, Inc.



Ingezonden persbericht