Gemeente Hilversum

Herinrichting Havenstraat

Op dinsdagavond 27 november houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Havenstraat die voor 2003 gepland staat.

Sinds kort is een gemeentelijke projectgroep, waarin ook de ondernemersvereniging STRO is vertegenwoordigd, bezig met de voorbereiding van het project dat in de loop van 2002 nog een uitgebreid inspraak- en besluitvormingstraject zal doorlopen.

Het doel van de bijeenkomst is tweeledig. Enerzijds zal een vertegenwoordiging uit de projectgroep aan de hand van een eerste schets informatie geven over de uitgangspunten waaraan het uiteindelijke ontwerp zal moeten voldoen. Daarnaast hoort de projectgroep graag welke wensen er bij de bewoners en ondernemers van de Havenstraat leven.

De toekomstige rijrichting op Havenstraat staat niet ter discussie. In Plan Wegen is de Havenstraat aangewezen als éénrichtingsradiaal stad in. Hij gaat aansluiten op de Bosdrift, waar straks de rijrichting wordt omgedraaid. De besluitvorming over Plan Wegen heeft al in 1996 plaatsgevonden na een uitgebreide inspraakronde.
De informatiebijeenmkomst wordt gehouden in Ons Gebouw, Havenstraat 139; aanvang: 20.00 uur.De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

---