Provincie Zuid-Holland

27-11-2001
Officiële ingebruikname van de turborotonde N 459 Goudsestraatweg

Vandaag, 27 november, wordt de nieuwe turborotonde bij de aansluiting van de N 459 Goudsestraatweg op de op- en afrit van de A12 in de gemeente Reeuwijk officieel in gebruik genomen.

In verband met de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling is, op het kruispunt N 459 Goudsestraatweg en de afrit van de A12 aan de noordzijde in de gemeente Reeuwijk, een turborotonde aangelegd. Op de kruising vonden gemiddeld 12 ongevallen per jaar plaats waarvan 2 met ernstig letsel. De ongevallen vonden veelal plaats met voertuigen komende van of gaande naar de A12. Door de oude voorrangssituatie in combinatie met het grote verkeersaanbod ontstonden veel problemen met de doorstroming van het verkeer. Om deze redenen is toen gekozen voor een duurzaam-veilige oplossing in de vorm van een rotonde. Gezien de benodigde capaciteit van de rotonde is deze uitgevoerd als een zogenaamde turborotonde ofwel een meerstrooksrotonde. Een meerstrookrotonde kan gelijktijdig meer verkeer verwerken.

De totale kosten van de aanleg van de turborotonde bedragen 1,8 miljoen gulden. Uit grondmechanisch onderzoek is destijds komen vast te staan dat, gezien de slechte ondergrond, een aanzienlijke voorbelasting moest worden toegepast.

U bent van harte uitgenodigd deze officiële ingebruikname bij te wonen.
Vanaf 15.30 uur bent u daarom welkom in het AC Restaurant & Hotel Bodegraven aan de Goudseweg 32, 2411 HL te Bodegraven (tel: 0172 - 65 00 03).
Om 16.o0 uur vertrekken wij per bus naar de plaats van de handeling. Na terugkomst in het AC Restaurant worden er enkele speeches gehouden. Het officiële gedeelte eindigt om ongeveer 17.30 uur.