Compaq benoemt PQR uit Nederland tot 100ste SAN System Integrator in EMEA

Compaqs miljoeneninvestering stimuleert SAN-verkoopkanaal

Gouda, 27 november 2001 - Compaq in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) heeft PQR, een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van opslag-, server- en services-infrastructuren, benoemd tot de 100ste Compaq Storage Area Network Integrator (SSI). PQR is de vijfde Nederlandse SSI, naast Getronics, InfoProducts, CSS en Syntegra.

Deze mijlpaal onderstreept het belang dat Compaq hecht aan de levering van Open Storage Networks (OpenSAN) via het verkoopkanaal. Via business partners verkoopt Compaq momenteel de meerderheid van haar opslagoplossingen. Het SSI-programma, waarin Compaq miljoenen investeert, is binnen de IT-industrie een uniek programma.

Olaf Swantee, Director Enterprise Storage van Compaq EMEA: "In de loop van het afgelopen jaar hebben we 100 SSI's benoemd en we willen er komend jaar nog eens 50 benoemen. Compaq steunt deze partners door investeringen in training, marketing en technische support. Ook helpt een speciaal opgeleid verkoopteam van 300 specialisten deze bedrijven om de markt te ontwikkelen. Compaq is de enige onderneming die een dergelijke ondersteunende partnerstrategie heeft voor de ontwikkeling van de markt voor bedrijfsbrede opslag."

In Nederland verzorgt Compaq trainingen voor SSI in het opleidingscentrum te Veldhoven. Bedrijven die aan deze intensieve tiendaagse trainingen willen meedoen, moeten aan hoge eisen voldoen. Zo moeten zij reeds over de nodige basiskennis van opslag beschikken en al storage business partners zijn.

Volgens Gartner Dataquest heeft de SAN-markt in de EMEA-regio nu een omvang van $1,6 miljard. Deze markt zal in 2004 zijn uitgegroeid tot een omvang van $6,2 miljard. Op dit moment levert Compaq volgens schatting van Gartner 48 procent van alle SAN-oplossingen in termen van het totale verkoopvolume in de regio.

Op het gebied van oplossingen voor bedrijfsbrede opslag loopt Compaq voorop met Networked Storage-technologieën, zoals de virtualisering van heterogene OpenSAN-omgevingen. Het bedrijf bevindt zich in een sterke positie om zowel onafhankelijke als in netwerken opgenomen opslagapparatuur te leveren die via glasvezelverbindingen zijn gekoppeld.

Ronald Schaap, Managing Director van PQR: "Onze benoeming tot SSI, bevestigt het vertrouwen dat Compaq in onze organisatie heeft. We zijn op de goede weg en we kunnen deze kwaliteitscertificatie gebruiken om ons te profileren bij onze huidige en vooral ook toekomstige klanten."

Swantee voegt daar aan toe: "Het zijn vooral onze business partners die meewerken aan het tot stand brengen van open standaarden, een betere prijs/prestatieverhouding en minder complexe opslagoplossingen. Dit betekent een uitdaging voor de meer monolithische en complexe systemen. Het kanaal doet voor de markt voor bedrijfsbrede opslag hetzelfde wat het met de popularisering van servers en het aanbieden van flexibeler en goedkopere oplossingen heeft gedaan voor de mainframe-markt."

Over PQR
PQR, opgericht in 1990, is een veelzijdige partner voor het snel en effectief implementeren van server-, opslag- en (Inter)netwerkinfrastructuren alsmede van software voor het benodigde beheer en de beveiliging. De diensten die PQR levert, bestaan niet alleen uit het ontwerp, de installatie, de implementatie en het onderhoud van deze infrastructuren, maar ook uit advies en projectmanagment van het hele traject, van ontwerp tot en met levering. PQR richt zich op middelgrote bedrijven, overheid en multinationals.