Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.45 u) Dinsdag, 27 november 2001

District Kerkrade

Kerkrade; fikse boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie de bewoner van een woning aan de Hoofdstraat in Kerkrade bekeurd met een boete van fl. 8.000,-. De politie die vermoedens had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging afgelopen maandagmorgen controleren. Een ruimte in de woning bleek te zijn ingericht als hennepkwekerij echter vermoedelijk was pas geoogst. Er lagen henneptoppen, totaal ongeveer twintig kilo te drogen Die werden samen met de aangetroffen apparatuur, 21 groeilampen, 21 transformatoren, 6 ventilatoren inbeslaggenomen.

Wijlre; onder invloed
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 42-jarige automobilist uit Wijlre bekeurd met een boete van fl. 1.100,-. Bij controle afgelopen maandagmorgen, omstreeks 10.45 uur op de Brouwerijstraat in Wijlre bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). Naast de boete kreeg de verdachte ook een rijverbod opgelegd.