Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Wassenaar, 27 november 2001

TIKIBAD DUINRELL BOUWT AAN DE TORNADO;
EEN NIEUWE WATERATTRACTIE

Tijdens de jaarlijkse onderhoudsstop van 19 tot en met 30 november legt vakantie- en attractiepark Duinrell in het Tikibad de laatste hand aan een nieuwe waterattractie, de Tornado, een metamorfose van één van de Space Bowls. De weg naar deze trechter bestaat uit een korte, steile glijbaan. Eenmaal in de trechter tolt men in het rond en valt uiteindelijk door een rond gat in het water. Boven de Tornado vormt een sterrenhemel met in het midden een kroonluchter met gekleurde lichtbuizen de overkapping. Door geluidseffecten wordt het ruimtelijk gevoel versterkt.

Het Tikibad houdt elk jaar een onderhoudsstop van twee weken. Tijdens dit onderhoud worden er diverse werkzaamheden verricht om de veiligheid in het bad te handhaven en de tropische uitstraling te behouden. Alle waterattracties krijgen dan een servicebeurt, er wordt geschilderd en aan de decoratie gewerkt. Naast de nieuwe Tornado komen er dit jaar ook twee nieuwe zonnebanken in het Tikibad.

Het Tikibad is in de winter (tot 29 maart 2002) op doordeweekse dagen geopend van 14.00 22.00 uur en in de weekenden van 10.00 22.00 uur. Tijdens de feestdagen gelden er afwijkende tijden. De entreeprijs bedraagt Euro 10,25.