Politiebericht Den Bosch 27-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

VERDACHTE LOKAALVREDEBREUK AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 43-jarige Eindhovenaar in een supermarkt aan de Arena in s-Hertogenbosch aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man bevond zich in de winkel terwijl hij wegens eerder wangedrag een winkelverbod had. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

HARDDRUGGEBRUIKER BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 28-jarige druggebruiker in de hal van de parkeergarage aan het Stati-onsplein in s-Hertogenbosch betrapt op het gebruik van heroïne. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Van maandag op dinsdag is een 65-jarige automobilist uit Rosmalen op de Striensestraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

STENENGOOIER GEEFT VALSE NAAM OP (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 15-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op het Carolushof in zijn woonplaats aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Een surveillerende agent zag dat de verdachte met steentjes tegen ruiten van een woning aangooide. De jongen gaf toen hij naar zijn personalia werd gevraagd een valse naam op. Hij is aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 16-jarige inwoner uit Gemonde gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hekellaan / Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch. Het slachtoffer reed met zijn bromfiets vermoedelijk door rood. Hij kwam daarop in aanrijding met een 29-jarige automobiliste uit Nijmegen. De bromfietser kwam ten val en is met een gebroken teen en vermoedelijk nekletsel per ambulance overgebracht naar het GZG.

JONGEN MISHANDELD NA STOEIPARTIJTJE (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 10-jarig Bosschenaartje na een stoeipartijtje aan het Zilverkruid in s-Hertogenbosch mishandeldeld door twee ca. 13-jarige jongens. Het slachtoffertje was aan het stoeien geweest met een leeftijdsgenootje, toen de twee passerende jongens hem aan-spraken en om nog onbekende reden diverse malen sloegen. De jongen wist er op zijn fiets vandoor te gaan. Hij hield aan de stompen een pijnlijke buik over. De politie onderzoekt de zaak.

POGING BRANDSTICHTING (Rosmalen)

Maandagavond is geprobeerd brand te stichten in een personenauto aan de Orchideënstraat in Rosmalen. De eigenaar van de auto hoorde een klap en liep naarbuiten. Bij de auto lag een soort brandende molotovcocktail. Het projectiel had een deuk in het voertuig veroorzaakt. De politie onderzoekt de zaak.

VERKEERSCONTROLE (Elshout)

Maandagmiddag is op de Provincialeweg N267 in Elshout een verkeerscontrole gehouden. Elf bestuurders zijn bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid en vier automobi-listen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/h, waar 80 km/h is toegestaan.

AGRESSIE IN HET VERKEER (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 27-jarige Bosschenaar op de Kamillestraat in s-Hertogenbosch door een agressieve automobilist vermoedelijk bedreigd met een pistool. Bij de defecte verkeers-lichten op de kruising Orthenseweg/Citadellaan ontstond wat irritatie met een onbekende medeweggebruiker. Laatstgenoemde had voor willen gaan, terwijl hij geen voorrang had. Op de Kamillestraat stopte de onbekende weggebruiker achter de auto van het slachtoffer en dreigde vervolgens met een pistool en op verbale wijze de man neer te zullen schieten. De Bosschenaar reed daarop weg. De politie onderzoekt de zaak.