Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 47 2001: Snijbloemen


Week 47 kenmerkte zich door een vrij rustige aanvoer. Ten opzichte van week 46 steeg het aantal stuks met bijna 2 miljoen en in vergelijking met vorig jaar steeg de aanvoer met ruim 3 miljoen stuks. De middenprijs daalde met 2 cent in vergelijking met de week ervoor en ten opzichte van vorig jaar lag de middenprijs 9 cent lager en kwam uit voor totaal snijbloemen op 56 cent.

Van de totale snijbloemen aanvoer in week 47 van 54 miljoen stuks was ruim 16 miljoen stuks afkomstig uit importlanden. Vorig jaar in dezelfde week werden er ruim 14 miljoen stuks import snijbloemen aangevoerd.

De aanvoer van troschrysanten lag op een zelfde niveau als vorig jaar in dezelfde week. De middenprijs van 62 cent is echter 12 cent lager dan vorig jaar in dezelfde week. Santini daalde ligt in aanvoer de middenprijs hierdoor met 5 cent en kwam uit op 58 cent.

In totaal werden er in week 47 bijna 8 miljoen stuks grootbloemige rozen aangevoerd, ruim 2 miljoen stuks zijn hiervan afkomstig uit importlanden. De middenprijs kwam uit op 72 cent en dat is 7 cent lager dan vorig jaar. Nog een product waar import een belangrijk deel uitmaakt van het totale aanbod is Gypsophila. In totaal werden er 900.000 stuks aangevoerd. Import nam hiervan 700.000 stuks voor haar rekening. De middenprijs kwam uit op 42 cent en dat is 33 cent lager dan vorig jaar in dezelfde week. De aanvoer van Lelie daalde ligt de middenprijs kwam uit op 96 cent en dat is 6 cent lager dan vorig jaar. Lisianthus neemt ook hard af in aanvoer (-15%) middenprijs kwam uit op
1,07 en dat is 4 cent lager dan vorig jaar. De aanvoer van typische kerstproducten begint langzaam toe te nemen. Een zo'n product is de Ilex verticillata. Bij een ongeveer vergelijkbare aanvoer ten opzichte van vorig jaar kwam de middenprijs uit op 1,30 en dat is 20 cent meer dan vorig jaar in dezelfde week. Bij een niet al te grote aanvoer op maandag lijkt het erop dat de middenprijzen in week 48 iets aantrekken.