Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 27 november 2001

---


* Dagoverzicht

Met alcohol achter het stuur
DUIVEN - In de nacht van 27 november zagen surveillerende politie-agenten op de Visserlaan te Duiven omstreeks 02.50 uur een auto rijden met redelijk hoge snelheid. Tijdens een controle van de bestuurder en de auto bleek dat de bestuurder, een 21-jarige inwoner uit Duiven, alcoholhoudende drank had gebruikt. Tijdens de ademanalyse aan het politie bureau te Duiven bleek dat de bestuurder 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder kreeg direct een schikking a f 410,- uitgereikt. Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten OOSTERHOUT - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners dat er door (vracht)auto's te hard wordt gereden over de Oosterhoutsestraat te Oosterhout, is er op 26 november een (korte) snelheidscontrole uitgevoerd op die locatie. Van de dertig gecontroleerde motorvoertuigen reden er drie te hard. De hoogst gemeten snelheid was 68 km per uur.
Tevens werd een bromfiets naar het bureau in Elst overgebracht voor verder onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de bromfiets is opgevoerd en niet voldoet aan de wettelijke eisen. Signalementen gewenst bij aanpak vuurwerkoverlast OVERBETUWE - De overlastmeldingen van het afsteken van vuurwerk nemen in de gemeente Overbetuwe weer toe. De politie probeert daar zoveel mogelijk aandacht aan te besteden, maar daarbij is de hulp van de burger erg belangrijk. Mocht er sprake zijn van ernstige overlast door het afsteken van vuurwerk door jongeren dan hoopt de politie een signalement te krijgen van die personen alsmede een looprichting. Hiermee kan de pakkans worden vergroot. Bij het constateren van dergelijke overtredingen zullen er bekeuringen worden uitgedeeld en het `illegale' vuurwerk in beslag worden genomen.
Geen spreekuur gebiedsagenten Zevenaar op 5 december ZEVENAAR - Op 5 december is er geen spreekuur van de gebiedsagenten in Zevenaar op het gemeentehuis. In verband met pakjesavond is het gemeentehuis namelijk gesloten.
* Achtste nucleair transport van Dodewaard naar Vlissingen
Op woensdag 28 november 2001 vindt opnieuw een speciaal transport plaats van afgewerkte nucleaire splijtstofstaven van de GKN, de kernenergiecentrale in Dodewaard, naar de Kaloothaven in Vlissingen-Oost en vandaar naar Sellafield in Engeland. Dit is de achtste in een reeks van negentien transporten, waarvoor het ministerie van VROM vergunning heeft verleend. Ook dit transport is met alle mogelijke veiligheidsmaatregelen omgeven. De staven zitten in een speciale transportcontainer, die onder politiebegeleiding per vrachtauto over de snelweg naar Vlissingen wordt vervoerd.
De aangevraagde en in de vergunning opgenomen route loopt, net als bij de twee vorige transporten in december en januari, van de oprit A15 bij Andelst over de A15 naar Gorinchem; dan de A27 naar Hooipolder, vervolgens de A59 naar Zonzeel, de A16 naar Klaverpolder, de A17 naar De Stok, de A58 naar De Poel, dan via de N254 naar de Kaloothaven in Vlissingen-Oost.Het is een opvallende stoet want de truck met oplegger, waarop de transportcontainer staat, is omgeven door politievoertuigen. Dit is nodig om het bijzondere transport een ongehinderde doorgang te verschaffen. Indien nodig zal woensdag tijdens het transport verkeersinformatie worden verstrekt.
Behalve bij het transport zelf zal er ook langs de route extra politietoezicht zijn. De tocht gaat door vijf politieregio's. Behalve de politieregio Gelderland-Midden, waar Dodewaard in ligt, zijn dat de regio's Gelderland-Zuid, Zuid-Holland-Zuid, Midden- en West-Brabant en Zeeland. Ook het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de havendienst Vlissingen, Rijkswaterstaat en de kustwacht leveren hun bijdrage aan het beveiligen van het transport. De afgewerkte nucleaire splijtstofelementen zullen vanuit Vlissingen per schip naar Sellafield (Engeland) worden vervoerd waar ze worden opgewerkt. Na de opwerking, waarbij de hoogradioactieve splijtingsproducten worden verglaasd, komt het materiaal weer terug naar Nederland voor definitieve opslag. (Bron: politie Zuid-Holland Zuid)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl