Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur
Aanvaring op Amsterdam-Rijnkanaal

NIGTEVECHT Op maandag 26 november heeft op het Amsterdam-Rijnkanaal een aanvaring tussen twee schepen plaatsgevonden.

Rond negen uur in de avond voeren een tanker met gevaarlijke stoffen en een kolenduwbakcombimatie over het Amsterdam-Rijnkanaal, komende vanuit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Loenen. Ter hoogte van Nigtevecht haalde de tanker de duwbakcombintaie in, maar door de zuiging van de combinatie ontstond er een aanvaring tussen beide vaartuigen.

In de tanker ontstond een gat, waaruit wel enig gas ontsnapte maar wat geen groot gevaar met zich meebracht. De schipper kon zijn vaartuig aanmeren aan de Oostkanaalsdijk. Een van de drie duwbakken geladen met kolen maakte langzaam water en werd door de kapitein van de duwboot tegen de walkant van de Oostkanaaldijk aangedrukt gehouden, om te voorkomen dat de bak zou zinken.

Personeel van de brandweer, Rijkswaterstaat en politie gingen ter plaatse en in de loop van de avond kwam ook personeel voor de Raad van de Transportveiligheid. De Oostkanaalsdijk werd afgesloten. Er werd besloten de lading van de tanker in een andere tanker over te pompen en de duwbak werd door de brandweer drijvende gehouden middels het wegpompen van het inkomende water. Het overpompen van de lading van de tanker zal in de loop van dinsdag 27 november plaatsvinden. De Oostkanaalsdijk blijft vooralsnog afgesloten.

Vijf schapen weigeren identiteit bekend te maken

MAARSSEN Op maandag 26 november zijn op de Stationsweg vijf bruine schapen aangetroffen. De eigenaar en de herkomst van de dieren is onbekend.

Ondanks uitgebreid verhoor, wisten (of wilden) de dieren niet te melden bij wie of waar ze thuishoorden. Door politiemensen is een 47-jarige boer uit Maarssen bereid gevonden de dieren onderdak te verlenen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Krattendieven

MAARSSEN Op maandag 26 november zijn twee jongens voor de diefstal van kratten aangehouden.

Rond half negen in de avond belde een getuige de politie dat zij zojuist had gezien dat twee jongens enige kratten met lege flessen hadden weggnomen bij een horecagelegenheid aan het Nassauplein. Zij had tevens gezien dat de jongens beiden op een fiets waren gekomen en dat die nog ter plaatse stonden. Zij had tevens de bedrijfsleider van de horecagelegenheid geïnformeerd. Die had daarop de afgesloten fietsen van de jongens veiliggesteld.

Aan de hand van het signalement konden de jongens, beiden 16 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, in de buurt worden aangehouden. Zij hadden hun fietssleutels nog bij zich en waren hun fietsen kwijt. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Zij bekenden een viertal kratten te hebben gestolen en al te hebben ingeleverd bij een supermarkt in de buurt. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw vast op balkon

WOERDEN Op maandag 26 november sloot een bejaarde bewoonster zichzelf per ongeluk op het balkon op.

Rond half twee in de middag ging een 80-jarige bewoonster van een woning aan de Oranjestraat op het balkon haar ramen lappen. Toen zij zich op het balkon bevond, viel de balkondeur dicht en kon zij niet meer naar binnen.

Een politieman wist het balkon via een ladder te bereiken, maar het huis was van dermate goed hang- en sluitwerk voorzien dat ook hem het niet lukte in de woning binnen te dringen. De brandweer werd ter plaatse verzocht en op het moment dat zij met een koevoet wilde gaan breken, kwam een buurman thuis. Hij beschikte over een reservesleutel. Eindelijk kon de bejaarde bewoonster van het balkon worden bevrijd. Zij had het onvrijwillige verblijf op het balkon goed doorstaan.