Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.20 uur
Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT - Op de kruising van de Zuidsingel en Langestraat raakte dinsdagmiddag omstreeks half zes een 22-jarige fietser uit Amersfoort gewond toen hij werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats. Na de botsing kwam de fietser met zijn hoofd op de weg terecht. Hij raakte hierbij licht gewond. De automobilist reed over de Langestraat, die voor motorvoertuigen is gesloten tot zes uur s avonds.
De fietser had geen verlichting.
De automobilist heeft de fietser met zijn auto naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controle op leerlingenvervoer

AMERSFOORT - In samenwerking met de inspectie Verkeer en Waterstaat werden dinsdagmiddag diverse taxis gecontroleerd in de omgeving van de Kingma- en Koningin Wilhelminaschool op een veilig vervoer van leerlingen.
Er werden diverse processen-verbaal uitgeschreven, o.a. voor het ontbreken van een chauffeurspas, een onjuiste weekstaat en geen taxikeuring.
Verder bleek uit de controle dat het gebruik van kinderbeveiligingsmiddelen nagenoeg onbekend is bij de taxibedrijven.

Dergelijke controles zullen in de toekomst worden herhaald.

Aanrijding op kruising

AMERSFOORT Op de kruising van de Dodeweg met de Arnhemseweg ontstond in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half twee een aanrijding tussen twee autos. Beide automobilisten (36 en 40 jaar) verklaarden door groen te hebben gereden.

De 36-jarige automobilist hield rug- en nekklachten over aan de aanrijding, de 40-jarige bestuurder had een gebroken pink.

De politie heeft de zaak in onderzoek.