Gemeente Hoogeveen

28 november 2001

* Bouw huizen Poolster in Krakeel begonnen *
* Commissies vergaderen *

* Spreekuur college *

* Fototentoonstelling 'Vrijwilliger in actie' *
* Vrijdag sluit inschrijven voor de Kroonzegelprijs *
* Openingstijden Compagnieshuis *

* Spelregels voor Restgoedwagen *

* Koopzondag in hele gemeente *

* Wet op de Openluchtrecreatie *

* Drank en horecawet *

* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Kapvergunningen *

* Sloop-, bouwaanvragen en bouwmeldingen * Ook ondertekening samenwerkingsovereenkomst WOP Bouw huizen Poolster in Krakeel begonnen
Aan de Poolster in de Hoogeveense wijk Krakeel is vrijdag het officiële startsein voor de bouw van een serie koopwoningen gegeven. Wethouder Punt, directeur Van Houten van Woonconcept en manager Hooiveld van de Stichting Welzijnswerk stortten 'de eerste' bak beton voor de funderingen van de huizen.

Daarna ondertekenen de gemeente Hoogeveen, Woonconcept, de Stichting Welzijnswerk en het Wijkplatform Krakeel een samenwerkingsovereenkomst over de uitvoering van het Wijkontwikkelingsplan Krakeel (het WOP).

Groothuis Woningbouw in Harberinkshoek bouwt in opdracht van Woonconcept Vastgoed 34 twee-onder-één-kappers en 1 vrijstaande woning. Er komen verschillende types met variatie in architectuur. Het plan krijgt een frisse, moderne uitstraling met een lichte gevelsteen, een donker trasraam en een donkergrijze dakpan. De oplevering is in het voorjaar van 2002.

In de smaak

Het ontwerp van Groothuis viel zo in de smaak dat alle 35 huizen in een mum van tijd waren verkocht. Door de grote belangstelling moest worden geloot.

Naast de 35 woningen, laat het centrum voor verstandelijk gehandicapten Hendrik van Boeijen voor zijn bewoners twaalf wooneenheden bouwen aan de Poolster. De architectuur van deze woningen wijkt af van die van Groothuis, maar de moderne, frisse vormgeving blijft.

Mijlpaal

Na het betonstorten aan de Poolster ondertekenden de gemeente Hoogeveen, Woonconcept, de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en het Wijkplatform Krakeel een samenwerkingsovereenkomst over de uitvoering van het Wijkontwikkelingsplan Krakeel.

De meeste voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoering van het WOP zijn afgerond. Er is overeenstemming tussen de gemeente en Woonconcept over het geld. Zo steekt de gemeente bijna tien miljoen in het openbaar gebied (wegen, pleinen en groen), maar ook Woonconcept draagt letterlijk haar steentje bij met ongeveer acht en een half miljoen gulden.

Wijkplatform

Het Wijkplatform Krakeel, waarin de wijkbewoners vertegenwoordigd zijn, adviseert de plannenmakers en -uitvoerders, namelijk de gemeente en Woonconcept. Daar zijn stevige regels voor opgesteld. Daarom was het wijkplatform medeondertekenaar van de samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerkingsovereenkomst rond het wijkontwikkelingsplan Krakeel wordt getekend in wijkgebouw De Magneet. Van links naar rechts: directeur Van Houten van Woonconcept, manager Hooiveld van de Stichting Welzijnswerk, wethouder Punt en vice-voorzitter mevrouw Hartzheim van het Wijkplatform (Foto: Anneke Tobé). Commissies vergaderen
en Toerisme houdt vanavond, woensdag 28 november, vanaf 19.30 uur een vergadering in commissiekamer I van het gemeentehuis. De agenda De commissie Onderwijs vergadert volgende week dinsdag 4 december vanaf 19.30 uur in commissiekamer I van het gemeentehuis. De vergadering is openbaar. Op de agenda staat onder meer:
* Vaststelling programma 2002 IHP en wijzigen Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs.

* Aanpassing Verordening leerlingenvervoer.
* Tegemoetkoming scholengemeenschappen in de fusie-aanloopkosten
De commissie Welzijn, Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid houdt volgende week donderdag 6 december haar vergadering in commissiekamer I van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 189.30 uur. Op de agenda vermeldt onder meer:

* Concept Tussentijds beleidsverslag Algemene Bijstandswet 2001 (overzicht van de resultaten van de eerste twee kwartalen van de uitvoering van het beleid op het gebied van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

* Beleidsplan 2002 Sociale Zaken en Werkgelegenheid
* Uitstroomnotitie (overzicht van het uitstroombeleid over de jaren 2002 tot en met 2004 ten aanzien van bijstandscliënten).
* Notitie Centrum Werk en Inkomen (CWI) en Bedrijfsverzamelgebouw(BVG).

* Uitbesteding uitvoering Breedte-sportproject.
informatieve toelichting geven.
uur de deuren voor het publiek. De overige afdelingen zijn vanaf 16.00 uur dicht.
Spreekuur college
Op maandag 3 december zijn er geen spreekuren van burgemeester en wethouders.
Oud papier
Basisschool De Regenboog in Noordscheschut. haalt zaterdag 1 december oud papier op. Vrijwilligers gaan die dag in Noordscheschut tussen 9.00 en 12.00 uur langs de deuren.

De Prof. Titus Brandsmaschool in Hoogeveen houdt een oud-papierinzameling van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 december. U kunt uw oud papier naar de containers achter de school op het Blankensplein brengen. Op de vrijdag kan dat tot 12.00 uur.

Fototentoonstelling 'Vrijwilliger in actie'

Vrijwilliger in actie. Zo heet de foto-expositie die vanaf maandag 3 december te zien is in het raadhuis in Hoogeveen. De expositie geeft een beeld van het Hoogeveense vrijwilligerswerk en toont de vrijwilliger tijdens zijn of haar werk. De foto's zijn van de hand van leden van de Amateur Fotografen Vereniging Hoogeveen.

Opening

Wethouder Holtrop opent de expositie vrijdagmiddag. De foto's zijn te bezichtigen in de wachtruimte van de afdeling Burgerzaken en de Burgerzaal. De openingstijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en op woensdag van 8.30 tot 17.00 en van 18.30 tot 20.00 uur.

Waardering

2001 is het Internationale Jaar van de Vrijwilliger. Daarom hield het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk Hoogeveen dit jaar allerlei activiteiten door en voor vrijwilligers. Het doel is het geven van erkenning en waardering aan het Hoogeveense vrijwilligerswerk. De foto-expositie 'Vrijwilligers in actie' is één van die activiteiten.

Vrijdag sluit inschrijven voor de Kroonzegelprijs

Het kan nog net. De inschrijving voor de Kroonzegel sluit vrijdag 30 november. De Kroonzegel is een leefbaarheidprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs wordt 21 januari volgend jaar uitgereikt.
verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel. Er zijn drie categorieën: 'ouderen en senioren-complexen', 'nieuwe aanleg en projecten', of 'bestaande bouw'. Elke categorie krijgt een winnaar. Deze drie winnaars strijden om de hoofdprijs.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp of de administratie Buurtbeheer. Dat zijn:
Wijkteam De Weide (tel. 234591).
, (tel. 242031 (op donderdag) en 341663 (op dinsdag). Openingstijden Compagnieshuis
Voor het inzien van stukken en het vragen om meer informatie kunt u bij de betreffende afdeling in het Compagnieshuis (Raadhuisplein 24) op de volgende tijden terecht:

* elke werkdag 's ochtends van 8.30 tot 12.15 uur;
* elke woensdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Verder kunt u elke werkdag tijdens kantooruren de betreffende afdeling bellen via 29 19 11.

Spelregels voor Restgoedwagen

De Restgoedwagen van kringloopbedrijf Het Goed rijdt in de hele gemeente. Elke maand komt de wagen ook bij u in de straat. Hieronder de spelregels op een rijtje.

* De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad (ook elektrische apparaten, tot formaat tv) en papier mee;

* U kunt het afval gebundeld, in een doos of in een plastic zak naar keuze aan de weg zetten.

* Houd elke afvalsoort apart;

* Elke portie moet door 1 persoon te tillen zijn;
* Bied karton gevouwen en gebundeld aan;

* Zet uw afval voor 7.45 uur aan de weg op de dag dat de Restgoedwagen langs komt;

* Plastic flacons horen bij het restafval;
U weet niet of bent vergeten wanneer de Restgoedwagen langs komt? Bel de gemeente: 291653. Of kijk op www.hoogeveen.nl onder milieu in het digitaal gemeentehuis.

Koopzondag in hele gemeente

Burgemeester en Wethouders hebben op verzoek van Europatuin besloten in het buitengebied de koopzondag van tweede kerstdag te verplaatsen naar zondag 16 december. Voor het centrumgebied was deze zondag al aangewezen als koopzondag. Dit betekent dat op zondag 16 december winkels in de hele gemeente voor het publiek geopend mogen zijn.

Mededelingen

Wet op de Openluchtrecreatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben op 30 oktober 2001 ontheffing verleend aan de familie A.A. Braaksma, Brugstraat 7 te Nieuwlande.

De ontheffing is afgegeven op grond van artikel 8 lid 2 sub a van de Wet op de Openluchtrecreatie, voor het oprichten en in werking hebben van een kleinschalig kampeerterrein (maximaal 10 kampeermiddelen).

De ontheffing met de daarbij behorende voorschriften liggen van 29 november 2001 tot en met 9 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden bezwaar maken bij Burgemeester en Wethouders.

Tevens kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een gelijktijdig verzoek om voorlopige voorziening richten tot de president van de rechtbank. Het adres is Postbus 30009, 9400 RA Assen.

Drank en horecawet

Onderstaande instellingen hebben bij Burgemeester en Wethouders een aanvraag gedaan voor een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

* Hoogeveense Biljart Club, Terpweg 2 te Hoogeveen
* Voetbalvereniging Noordscheschut, Coevorderstraatweg 40 te Noordscheschut

De ontwerp-beschikkingen liggen gedurende een maand na de bekendmaking ter inzage bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1.

Belanghebbenden kunnen binnen deze maand schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Een ontwerp-beschikking ligt ter inzage om de inspraak door belanghebbenden te bevorderen en biedt in dit stadium niet de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen.

Als belanghebbenden dienen te worden aangemerkt de vergunningaanvrager, de horeca-ondernemers en eventuele vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of de betrokken ondernemers behartigen. De bedenkingen moeten zijn gericht op het voornemen van Burgemeester en Wethouders geen voorwaarden aan de vergunning te verbinden om eventuele ongewenste concurrentie tegen te gaan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Venesluis ten behoeve van:
* de verhuizing van Praktijk voor Fysiotherapie Mansier van Lindenlaan 33 te Hoogeveen naar Alteveerstraat 110 te Hoogeveen.

Het plan ligt met ingang van 29 oktober 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* Sector Milieu en Openbare Werken voor 2 bomen staande nabij Tapuitlaan 31;

* Arcadis Plan Realisatie, voor het kappen van 8 bomen op het Artola-terrein;

* Pol, Wilfred Stillweg 21, Hollandscheveld, voor 1 eik;
* G. Onvlee, Ring 5, Nieuweroord, voor 1 kastanje.
Gemotiveerde bezwaren kunnen binnen 6 weken na deze publicatie worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de geldende bestemmingsplannen 15e uitwerking bestemmingsplan De Weide, Noord B Oost, Noordscheschut en Stuifzand partieel plan 1983 vrijstelling te verlenen aan de volgende bouwplannen:
* A.M. Voortman, voor het uitbreiden van de woning Van Leeuwenhoekstraat 41 te Hoogeveen;

* Temmink Wegenbouw B.V., voor het bouwen van een bedrijfshal en een overkapping op het perceel Lindberghstraat 14 te Hoogeveen;
* H. Benjamins, voor het bouwen van een dubbele woning op de percelen Bieslook 10 en 12 te Noordscheschut;
* H.J.W. de Lange, voor het uitbreiden van de woning Eisenweg 12 te Stuifzand.

De bouwplannen liggen met ingang van 29 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplannen Stadscentrum, Krakeel en Venesluis ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:
* B.C. Bijmholt, voor het bouwen van een tuinhuisje bij het pand Hoofdstraat 62a te Hoogeveen;

* P. Torenbeek, voor het bouwen van een tuinhuisje bij de woning Einsteinlaan 15 te Hoogeveen;

* A.C. Buining, voor het bouwen van een tuinhuisje bij de woning Berkenlaan 6 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 29 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen


* M.F. ten Brummelhuis, voor het plaatsen van een dubbele carport bij de woning Zwartschaap 1 te Stuifzand;

* J.H. Helder, voor het uitbreiden van de berging/garage bij de woningen Algol 38 en 40 te Hoogeveen;

* A. van der Zwaag, voor het bouwen van een garage/berging bij de woning Wijsterseweg 15 te Fluitenberg;

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), voor het tijdelijk plaatsen (tot 1 november 2006) van een woonwagen aan de Sellerstraat te Hollandscheveld;

* A. Engelsman, voor het plaatsten van een kap op een garage bij de woning Tilber 17 te Hoogeveen;

* A.J. Ruijne, voor het bouwen van een werktuigenberging op het perceel Hoogeveenseweg 1 te Tiendeveen;

* Accountantskantoor G.J. Kroll B.V., voor het bouwen van een kantoorgebouw aan de Donau te Hoogeveen;

* W. Giethoorn, voor het uitbreiden van de woning Boekweitlaan 19 te Hoogeveen;

* H.J.A. Mensink, voor het bouwen van een schuur bij de woning Langewijk 166 te Elim;

* S.V. Hodo, voor het bouwen van een kaartverkoopgebouw op het perceel Kerhoflaan 2 te Hollandscheveld;

* Z.J. Heuver, voor het bouwen van een schuur bij de woning Calkoenswijk 22 te Nieuweroord;

* G. Okken-Sok, voor het uitbreiden van de woning Otto Zomerweg 2 te Hollandscheveld;

* L.W. Otten, voor het bouwen van een tuinhuisje en een antennemast bij de woning Coevorderstraatweg 59 te Hollandscheveld;
* Woningstichting Actium, voor het wijzigen van de gevels van de woningen De Korte Lange 6 - 8 te Hoogeveen en Tentakkers 10 - 16 te Pesse.
bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouwvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Sloop-, bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* Huisman B.V., uitbreiden van een supermarkt, Carstensdijk 164
* Nijmeijer, L., uitbreiden van een woning, De Lossing 17
* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een dubbele woning met garage, De Boeten 33 en 35

* Bakker, B.J., bouwen van een garage/berging, Fluitenbergseweg 50
* Pol, J.J.A., bouwen van een dakkapel en een blokhut, Rozenstraat 38

* Otten, A.J., verbouwen en uitbreiden van een opslagruimte, Perebomenweg 1

* C. Verheijen B.V., uitbreiden autoschade afdeling, Parmentierstraat 2

* Klopstra, R., uitbreiden van een woning, De Drift 103
Bouwmeldingen:

* Vos, A., bouwen van een tuinhuisje, De Vink 25
* Kip, H.J., bouwen van een tuinhuisje, Het Roefje 4
Sloopaanvraag:

* Haalen, van H.O., slopen van een deel van een schuur, Kanaal O.Z. 59

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).