Gemeente 's-Hertogenbosch

Geluidsovertredingen horecabedrijven

wo 28 november 2001

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november jongstleden is door de afdeling Milieu van de gemeente s-Hertogenbosch een geluidscontroleronde gehouden bij de horecabedrijven in de binnenstad van s-Hertogenbosch. Middels geluidsmetingen is vastgesteld dat diverse horecabedrijven de geluidsvoorschriften overschrijden.

Bij het Hof van Holland, De Tijd en De Saeck is het de eerste keer dat een dergelijke overtreding is geconstateerd. Bij deze horecabedrijven wordt de procedure opgestart om te komen tot bestuursrechtelijke handhaving (het opleggen van een dwangsom).

Bij De Dirigent, Tweekeerbellen en Den Oetel was al eerder een dwangsombeschikking opgelegd. Voor deze horecabedrijven is op basis daarvan een dwangsom verbeurd verklaard.

Het verbeurd verklaren van dwangsommen is erop gericht een einde te maken aan het plegen van geluidsovertredingen. In de situatie dat dit middel niet effectief is, wordt overgegaan tot het in beslag nemen van de geluidsapparatuur. Bij Café Gompie was eerder aangekondigd dat hiertoe zou worden overgegaan bij eerstvolgende overtreding van de geluidsvoorschriften. Bij Café Gompie zijn eerder dwangsommen verbeurd verklaard doch deze hebben niet het effect gehad dat de geluidsovertredingen werden beëindigd.

---