Gemeente Gent

A c t i e ' R e d d e Z e b r a ' (22/11/2001)

Volgende week wordt opnieuw een actie 'Red de Zebra' gepland.

Donderdag 29 november voert men actie op en rond de Stedelijke Basisschool de Boekenmolen, Hutsepotstraat 77, 9052 Zwijnaarde.

De actie verloopt opnieuw volgens hetzelfde stramien :

Van 8 tot 8.30 uur wordt aan een zebrapad in de buurt van de school, aan de hand van heuse zebraborden, een nepzebra en een flikkenclown op een ludieke manier extra in het daglicht geplaatst.

In de namiddag krijgt een klas uit de 2de graad een les rond onder andere veilig oversteken, het zebrapad, de belangrijkste verkeersborden. Tussen 14.30 en 15 uur trekken deze leerlingen dan de straat op, onder begeleiding van het Educatief Centrum en de eigen leerkracht. Hierbij verkennen zij de onmiddellijke schoolomgeving en wordt de les die ze net hebben gekregen in de praktijk gebracht. Zij zullen hierbij ook de aandacht trekken van de andere weggebruikers, door zebramaskers en zebraballonnen te dragen.

Terug in de klas wordt deze verkeerswandeling nog eens besproken.

Bij het einde van de school, om 15.30 uur, gaan de leerlingen van de projectklas aan de schoolpoort staan. Zij dragen hun zebramaskers en zebraballonnen en houden ook hun zebrabordjes vast. Een aantal deelt zebrakoekjes uit ; een andere groep probeert hun medeleerlingen te sensibiliseren.

Dit is misschien ook het meest geschikte moment voor de pers om een kijkje te komen nemen.

Informatie

Lokale Politie Gent, Directie Externe Relaties, Belfortstraat 4, 9000 Gent, tel. (09)266 66 22, fax (09)266 60 30, e-mail externe.relaties.politie@gent.be

Bevoegd

de heer Frank Beke, burgemeester.