Politiebericht Eindhoven e.o. 29-11-2001

1e Persbericht van donderdag 29 november 2001

Berichten uit de regio

Valkenswaard: Tasjesroof
Woensdagavond omstreeks 23.00 uur is in een doorgang achter een woning aan de Bremlaan een 64-jarige inwoner van Valkenswaard zijn tas beroofd. Het slachtoffer was met zijn vrouw op weg naar huis. Toen zij in de doorgang achter de woning stonden kwam plotseling een blanke man, slank postuur, leeftijd 18 a 20 jaar, 1,80 a 1,85 cm lang, kaal hoofd, gekleed in een zwart jack en een spijkerbroek, op hen af. De overvaller duwde de 62-jarige echtgenote van het slachtoffer tegen de muur en greep het slachtoffer vast. Hij eiste de overgave van de tas. Hierop ontstond een worsteling waarbij de dader het slachtoffer sloeg en trapte. Hierdoor moest de man zijn tas loslaten en zag de dader kans om met zijn buit te vertrekken op een oude herenfiets. Het slachtoffer raakte licht gewond. In de tas bevonden zich enkele papieren en een geldbedrag van ongeveer 3000 gulden.

Maarheeze: Aanrijding met gewonde
Een automobiliste uit Maarheeze is woensdagavond omstreeks 18.40 uur op de Philipsweg bij een aanrijding met een vorkheftruck gewond geraakt. Een 23-jarige heftruckchauffeur was met een onverlichte heftruck en een eveneens onverlichte oplegger bezig de oplegger binnen te rijden. Hiertoe reed de man achter uit de Philipsweg op waarbij het slachtoffer tegen de zijkant van de heftruck botste. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Eenzijdig ongeval met gewonde
Een 25-jarige Eindhovense automobilist is vanmorgen omstreeks 00.45 uur op de John F Kennedylaan door nog onbekende reden tegen een rechts van de weg staande lantaarnpaal opgebotst. De man raakte hierbij gewond aan hoofd en schouder en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is van het slachtoffer een bloedproef genomen omdat hij gedronken had. De auto is weggetakeld en een monteur van de Nuts bedrijven heeft de spanning van de lantaarnpaal gehaald.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Swammerdamstraat is vanmorgen tussen 00.30 uur en 08.15 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur wit, voorzien van het kenteken BT-96-TS, weggenomen.

Regionale Verlichtingscontrole
Woensdagavond zijn in de gehele regio verlichtingscontroles gehouden. In het totaal zijn er 220 fietsers en bromfietsers bekeurd omdat zij geen, of geen goede verlichting voerden. Eindhoven 149 Helmond 34 Veldhoven 4 Gemert / Beek en Donk 3 Waalre 4 Deurne 16 Bladel 12

Verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor rood licht, snelheid, het niet dragen van de helm, niet voeren van gele platen, rijden zonder bromfietscertificaat en enkele automobilisten voor het niet dragen van de autogordel.

Reusel: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 08.36 uur en 10.08 uur is op de Sleutelstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 79 gecontroleerde voertuigen reed er 1 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Valkenswaard: Diefstal van een personenauto
Tussen donderdagmorgen 01.50 uur en 08.30 uur is er vanaf de Jan Vlekkestraat een personenauto, merk Mercedes-Benz, type 190 D, kleur groen, voorzien van het kenteken FX-VX-08, weggenomen

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Vanmorgen omstreeks 08.00 uur is een 43-jarige Helmondse fietser bij een aanrijding op de Hugo van der Goeslaan gewond geraakt. Een 21-jarige automobilist uit Geldrop reed over de Dirk Boutenslaan komende uit de richting Kanaaldijk Zuid en verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietser. Het slachtoffer is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.