TED Gigaprint en Xerox zetten samenwerking voort

Amstelveen, 29 november 2001 - Na een uitvoerige heroriëntatie hebben de directies van TED Gigaprint en Xerox besloten om de samenwerking tussen beide ondernemingen te continueren. De belangrijkste reden om de al vijftien jaar durende samenwerking met Xerox voort te zetten is volgens TED Gigaprint directeur Henk Wijmans 'het vertrouwen in de service-infrastructuur en de voor de toekomst aangekondigde technologie'. Daarnaast werd nog het Premier Partners Programma van Xerox genoemd, dat wereldwijd ondersteuning voor opdrachten biedt.

TED Gigaprint is met het hoofdkantoor gevestigd in Almere en heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand full service leverancier in preprint, printen (op afroep), afwerken en distributie. De printopdrachten worden aangemaakt en aangestuurd vanuit een netwerk van ruim 50 werkstations. De onderneming realiseerde het afgelopen jaar een omzetgroei van 25 procent en directeur Henk Wijmans verwacht dat die positieve ontwikkeling zich ook de komende jaren zal voortzetten. "Betrouwbaarheid van zowel het printerpark als van de service op de apparatuur is daarbij een belangrijke voorwaarde", aldus Wijmans. "Bij de heroriëntatie hebben we ook naar mogelijke andere leveranciers gekeken, maar in zijn totaliteit geldt dat we nog steeds in Xerox de beste partner hebben." Het machinepark van TED Gigaprint zal voor de komende jaren bestaan uit acht Xerox 6180 zwart/wit printers, een Xerox DP zwart/wit proofprinter en vier Xerox 2060 full color printers. Henk Wijmans: "Op het gebied van zwart/wit printen blijft de 6180 qua kwaliteit en productiviteit de absolute top. In de afgelopen vier jaar hebben we een ruime ervaring met deze printers gehad en ruim 600 miljoen pagina's geprint. Onze ambitie voor de komende vier jaar hebben we op meer dan een miljard pagina's gesteld en naar onze mening bestaan er hiervoor geen betere oplossingen in de markt. Rotatief is voor ons geen overweging omdat 80 procent van ons werkpakket bestaat uit gecombineerd werk zoals onder meer het invoegen van full color, tabs en dergelijke."

Opstap naar de nieuwe iGen 3
Wijmans hoopt dat de inzet van de Xerox 2060 een opstap zal bieden om straks de overgang voor kleurproductie naar de nieuwe Xerox DocuColor iGen3 te kunnen maken. "Ik verwacht dat mede door de komst van deze machine er in 2003 veel volume van offset (ook direct to plate) naar print zal verschuiven. Vooral door de nieuwe mogelijkheden van flexibele workflow, pricing, kwaliteit, snelheid en personalisering", aldus tenslotte Henk Wijmans.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zwel zwart/wit als full color en steunkleur - en multifunctionele apparatuur, biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van meer dan fl. 37 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkoopkantoor) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 2.700 mensen werkzaam.
---