DIERENBESCHERMING

In Dier: Dierenbescherming wil zinloos geweld aanpakken

PERSBERICHT

In blad 'Dier' van de Dierenbescherming:
Dierenbescherming wil zinloos geweld aanpakken

DEN HAAG, 28 november 2001 - In haar eigen tijdschrift 'Dier', dat vandaag verschijnt, geeft de Dierenbescherming aan wat volgens haar moet gebeuren om paal en perk te stellen aan het zinloze geweld dat dieren bijna dagelijks ondergaan. Directe aanleiding vormt de reeks grove mishandelingen van met name paarden die de streek rondom Enschede het afgelopen jaar heeft geteisterd. De Dierenbescherming is onder meer in gesprek met politie, de CRI, overheid en dierenartsen om te komen tot een gezamenlijk pakket van maatregelen.

In het tweemaandelijkse blad Dier vindt de lezer voorts een indringend artikel over de herkomst van hertenvlees, onder het motto 'Weet wat je eet'. De boodschap is dat hertenvlees in negen van de tien gevallen niet van 'wilde'' herten afkomstig is, maar van dieren die op speciale farms zijn vetgemest. Dat het voor de zeer schuwe herten een hel is om in zo'n farm te moeten leven, is een eenvoudige invuloefening.

In een man-tegen-man-interview discussiëren Bert van den Berg van de Dierenbescherming en Piet Thijsse van de Bond van Veehandelaren over de zin en onzin van veemarkten. Verder zit het blad vol met onder meer columns van TV-persoonlijkheden Loretta Schrijver en Henk Lommers, boeiende dierenkunst, nieuws van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, asieldieren en informatie over de eigen cursussen van de Dierenbescherming, te weten gehoorzame huishond en Dieren-EHBO en -verzorging.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Jan Dobbe, eindredacteur 070 3142 730 of
Marjolein de Rooij, woordvoerder 070 3142 731 / 06 26 35 27 81

Dier verschijnt in een oplage van 170.000 stuks en wordt verspreid onder de leden van de Dierenbescherming. Een lidmaatschap kost 20 euro en geeft onder meer recht op zes afleveringen van het blad.

29 nov 01 13:28