Gemeente Den Haag

2001-11-29: Nieuwe informatiekrant Trekvliettrace is uit

Er is weer een nieuw nummer verschenen van Tracémail, de informatiekrant over het Trekvliettracé. Tracémail informeert over de plannen, de knelpunten, de vorderingen en de resultaten, die verbonden zijn met de aanleg van het Trekvliettracé. Dit tracé is de beoogde verbinding tussen het verkeersplein Ypenburg, de Haagse binnenstad en het bedrijventerrein Binckhorst. Nummer 1 van Tracémail die voor de zomer is verschenen, ging met name over de haalbaarheidsstudie die afgerond was. Nu verschijnt nummer 2 over onder meer de laatste stand van zaken.

Integraal onderzoek

Centraal in het nieuwe nummer staat dat als vervolg op de Haalbaarheidsstudie er gewerkt wordt aan een integraal onderzoek naar het Trekvliettracé. In dit onderzoek wordt het tracé onderzocht binnen een uitgebreide stedenbouwkundige en verkeerskundige studie over een groter gebied (CS tot A4). De bedoeling is dat in maart 2002 hierover meer bekend is.

Daarnaast wordt momenteel ook gewerkt aan een second-opinion onderzoek en een risico-analyse. Deze studies worden eind van dit jaar afgerond.

Als de uitkomsten van de onderzoeken positief zijn, is er geen sprake van vertraging van ingebruikneming van het Trekvliettracé.

Begeleidingscommissie

Bovendien wordt gemeld dat er vanaf 2002 een begeleidingscommissie wordt ingesteld. Deze commissie bestaat uit de betrokken gemeentelijke functionarissen, de belanghebbende bewoners (o.a. van Belangenvereniging Omwonenden Trekvliet) en de betrokken bedrijven (o.a. van Bedrijvenvereniging Binckhorst, Laakhaven en Fruitweg). Mede in verband met de instelling van deze commissie wordt aangegeven dat waarborging van bewoonbaarheid voorop staat. Zo blijven alle woonhuizen zoals ze zijn en is de overlast aanzienlijk korter dan gedacht. Zo wordt wel circa twee jaar gewerkt aan het Trekvlietdeel maar de Trekvliet zelf ligt slechts een jaar open en dat niet over de gehele lengte tegelijk.

Projectgroep

Tracémail is een uitgave van de projectgroep Trekvliettracé (samenwerkingsverband tussen de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Voorburg en Leidschendam, het stads-gewest Haaglanden en Rijkswaterstaat). Het wordt in een oplage van ruim 8.000 exemplaren verspreid in de omgeving van het tracé. Geïnteresseerden die niet in het verspreidingsgebied wonen maar wel een informatiekrant willen ontvangen, kunnen een gratis exemplaar afhalen bij de informatiebalies van de betrokken gemeenten.

29 november 2001