European Commission

IP/01/1694

Brussel, 29 november 2001

Het bestrijden van het gebruik van alcohol in het verkeer: de Commissie cofinanciert de campagne Euro- BOB

De Europese Commissie subsidieert voor een bedrag van meer dan Euro700.000 de campagne tegen het gebruik van alcohol in het verkeer genaamd Euro-BOB. Het concept van > dat betekent dat deze persoon geen alcohol gebruikt in het verkeer is onmiskenbaar een succes in het bewust maken van de automobilisten en het mobiliseren van degenen die alcohol verkopen. > zegt Loyola de Palacio, vice-president verantwoordelijk voor vervoer en energie.

In 2001 ondersteunt de Europese Commissie financieel voor de eerste keer substantieel dergelijke BOB projecten in België, Frankrijk, Griekenland, Luxemburg en Nederland, en ondersteunt tevens andere projecten met hetzelfde doel in Denemarken, Ierland en Spanje. De campagne Euro-BOB die de verschillende initiatieven van deze landen bijeenbrengt wordt door de Europese Commissie gecofinancierd voor een bedrag van Euro785.750.

De campagnes die er in het bijzonder toe aanzetten om veilig te rijden zonder alcohol gedurende de feestdagen aan het einde van het jaar zijn van groot belang voor de verkeersveiligheid. Het concept van waarbij 'degene die rijdt niet drinkt' is in België 6 jaar geleden gelanceerd en is een onmiskenbaar succes gebleken voor de bewustwording van automobilisten en het mobiliseren van degenen die alcohol verkopen. Gebaseerd op een concept dat blijkt te werken, draagt Euro-BOB bij aan de verspreiding van goede voorbeelden in een belangrijk aantal landen van de Unie.