European Commission

IP/01/1692

Brussel, 29 november 2001.

Commissie keurt overname van DMV door Mannesmannröhren-Werke goed

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gehecht aan de verwerving door Mannesmannröhren-Werke AG (MRW) van de gehele Nederlandse onderneming DMV Stainless B.V., een bedrijf dat naadloze pijpen in roestvrij staal produceert en momenteel onder de zeggenschap staat van MRW en de Italiaanse onderneming Dalmine SpA. De transactie heeft geen ongunstige gevolgen voor de concurrentiestructuur van de markt aangezien er geen uitbreiding van marktaandelen plaatsvindt.

De volledige overname van DMV door MRW werd in oktober bij de Commissie aangemeld met het oog op de goedkeuring ervan.

Oorspronkelijk was DMV een gemeenschappelijke onderneming van MRW, Dalmine en Vallourec, waaraan deze bedrijven hun industriële productie en verkoop van naadloze pijpen in hooggelegeerd roestvrij staal hadden overgedragen. De Commissie heeft in 1994 met de oprichting van DMV ingestemd.

In 1997 werd Vallourec door MRW overgenomen, waardoor DMV onder de gezamenlijke zeggenschap kwam van MRW en het Italiaanse staalbedrijf Dalmine.

De volledige overname van DMV door MRW heeft geen gevolgen voor de huidige marktpositie van DMV, aangezien MRW uitsluitend via DMV op de markt voor naadloze pijpen in roestvrij staal actief is. De Commissie heeft derhalve besloten de transactie goed te keuren.