Verbond van verzekeraars

Nieuwe Haagse postcodes bekend

De nieuwe postcodes van de buurgemeenten die per 1 januari 2002 met Den Haag worden samengevoegd, zijn afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Particulieren en bedrijven die in de heringedeelde gebieden liggen, krijgen per die datum een Haagse postcode. Veel verzekeraars hebben aangegeven voor deze gebieden de aan de oude postcode gekoppelde premies en voorwaarden te blijven handhaven.

De afgelopen maanden ontstond er in de heringedeelde gebieden wat onrust over de nieuwe postcodes. De postcode bepaalt vooral bij inboedel- en motorrijtuigenverzekeringen (mede) de premie en die is voor Den Haag over het algemeen hoger dan voor de buurgemeenten. De bewoners van de gebieden die bij Den Haag worden gevoegd, waren daarom bang dat ze met de komst van een nieuwe postcode een hogere premie zouden moeten betalen.
Veel verzekeraars blijken echter bereid de oude premies en voorwaarden te handhaven voor de heringedeelde gebieden. Om deze uitzondering te realiseren, moesten de postcodes echter wel tijdig worden bekendgemaakt zodat verzekeraars hun administratie hierop konden aanpassen. Met PTT Post en de gemeente Den Haag sprak het Verbond daarom af dat alle postcodes uiterlijk 23 november bekend zouden zijn. Op de website van de gemeente Den Haag staan de transponeringstabellen van bedrijven en particulieren van de heringedeelde gebieden. De nieuwe postcodes zijn te vinden op www.denhaag.nl/nieuwe-inwoners. Achtereenvolgens klikt u op de volgende links, waarna de transponeringstabellen verschijnen:
veranderingen/adresgegevens/postcodes. Onder de gebieden die dan worden getoond, kunt u de transponeringstabellen vinden.

Bondig, november 2001

Ga een pagina terug