Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Brandstichting opgelost
14:28 donderdag 29 november 2001

Martin Panman
06-51611628

De politie van Drenthe Noord heeft met de arrestatie van een 23 jarige Assenaar een brandstichting van een vrachtwagen opgelost.

In de nacht van zaterdag op zondag 19 augustus kreeg de politie van Assen een melding dat er een oplegger van een vrachtwagen in brand stond op de Europaweg in Assen. De oplegger was geladen met 23 ton geperste balen oud papier. Alhoewel de brandweer snel ter plaatse was, brandde de vrachtwagen helemaal uit. De eigenaar, een bedrijf uit Groningen had een schade van ongeveer 80.000 gulden. Uit het onderzoek bleek al snel dat er sprake moest zijn van brandstichting.

Die zelfde morgen belde iemand met het BNN programma De Heer zij met U, met de mededeling dat hij zojuist een oplegger in brand had gestoken. Tevens vertelde de man in het radioprogramma dat hij vanuit een zwembad belde, waarin hij illegaal aan het zwemmen was. Een aantal oplettende luisteraars belden direct de politie hierover en die gingen onmiddellijk naar het zwembad, echter daar was niemand meer aanwezig. Nadat de geluidsbanden van BNN gevorderd waren werd een verder onderzoek ingesteld en dat leidde vorige week tot de aanhouding van een 23 jarige Assenaar. De Assenaar heeft inmiddels bekend en is onlangs weer op vrije voeten gekomen.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe