ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV tevreden over tweede actiedag kinderopvang (29 nov.)

ABVAKABO FNV is tevreden over het verloop van de tweede actiedag in de kinderopvang. In ongeveer 500 kinderdagverblijven is vandaag gestaakt. Veel actievoerders zijn vandaag naar de manifestaties geweest in Drunen en Amsterdam. In het Land van Ooit waren ongeveer 1.500 actievoerders, evenals op de Dam in Amsterdam.
De werkneemsters in zowel Amsterdam als in het Land van Ooit waren vastbesloten om door te gaan met de acties tot er een goede CAO voor de kinderopvang tot stand komt.
In de regionale actiecentra en in het landelijk actiecentrum van ABVAKABO FNV stromen de aankondigingen voor de derde actiedag op 11 december al weer binnen.

Op 11 december is de derde stakingsdag in de kinderopvang gepland. Jan Willem Dieten, onderhandelaar: Ik hoop niet dat een derde actiedag nodig is. Wij willen op alle manieren proberen om tot een goede CAO te komen, maar er moet dan wel onderhandeld worden. Wat ons betreft kunnen we aan tafel. Voor 2001 moeten de eindejaarsuitkering en de invoering van de nieuwe salarisregeling nog geregeld worden. Dat is samen 3 procent. Voor 2002 willen we 2,5 procent loonsverhoging en de eindejaarsuitkering weer met 1,5 procent verhogen. Alles bij elkaar dus 7 procent structureel. De werkgevers gaan niet verder dan 4 procent structureel en 3 procent eenmalig of tijdelijk. Daar kan ik echt niet mee thuiskomen. En ook over de opleidingseisen voor groepsleidsters wil ABVAKABO FNV dit jaar goede afspraken maken.

De opkomst in Amsterdam was vandaag lager als verwacht. Reden daarvoor was het slechte weer en het feit dat negen bussen (450 mensen) uit het Oosten van het land de hoofdstad nooit hebben bereikt vanwege fileproblemen.


---