Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Donderdag, 29 november 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldief
Personeel van een winkel in het Coriowinkelcentrum in Heerlen betrapte afgelopen woensdagmiddag een 39-jarige man uit Heerlen bij diefstal van cd-roms ter waarde van totaal zon honderdveertig gulden. De Heerlenaar die zich betrapt wist zette het meteen op een lopen waarbij het personeel hem achterna liep. Op zijn vlucht liep de verdachte 70-jarige vrouw uit Stein omver die daarbij ten val kwam. Het slachtoffer liep tengevolge van de val een pijnlijke schouder/arm en heup op en zal zich onder medische behandeling stellen. Uiteindelijk wist een beveiligingsmedewerker samen met enkele alerte passanten de winkeldief te overmeesteren en aan de gewaarschuwde politie over te dragen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Overigens bleek ook dat de Heerlenaar die de winkeldiefstal heeft bekend, een gebiedsontzegging (winkelverbod) heeft en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag donderdagnacht op de Kempkensweg in Heerlen een 25-jarige Heerlenaar aangehouden. Die zat in een (geparkeerde) auto waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat in de auto was ingebroken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie verdenkt hem er overigens ook van vannacht in een ruimte op het NS-station in Heerlen enkele tassen van NS-personeel te hebben gestolen. NS-personeel betrapte de tassendief daarbij en renden hem achterna. Uiteindelijk gaf de tassendief de gestolen tassen terug en maakte zich snel uit de voeten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; onder invloed
Bij controle afgelopen woensdagavond op de Harmoniestraat in Hoensbroek van een 39-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hulsberg; valse strippenkaart
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op de Hulsbergerweg in Hulsberg een 17-jarige jongeman uit Maastricht uit een (lijn)bus gehaald en aangehouden. Bleek dat de verdachte een valse strippenkaart ter afstempeling aan de buschauffeur had aangeboden. Die kreeg argwaan omtrent de echtheid van de strippenkaart en waarschuwde de politie. De (vervalste/)valse strippenkaart werd inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.