Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u) Donderdag, 29 november 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Spekhofstraat in Kerkrade. Bleek dat inbrekers door vernieling van een ruit het pand waren binnengedrongen. Wat er precies is gestolen wordt nog nagekeken, maar vermoedelijk is er geld gestolen. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Patronaatstraat een tweetal mannen (18 / 27) uit respectievelijk Heerlen en Kerkrade waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat die er mogelijk iets mee vandoen zouden kunnen hebben. Overigens kreeg de politie ook vermoedens dat het tweetal vannacht in die omgeving, op de Kerkstraat heeft ingebroken in een geparkeerde auto met de bedoeling het voertuig te stelen, echter dat hen dat niet is gelukt. Wel werd in die auto een horloge gestolen dat bij een van de verdachten werd teruggevonden en inbeslaggenomen werd. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van het tweetal bij de inbraak in het bedrijfspand aan de Spekhofstraat en de auto-inbraak aan de Kerkstraat.

Landgraaf; inval
De politie heeft afgelopen woensdagnamiddag bij een inval in een kamerverhuurbedrijf aan de Heigank in Landgraaf verdovende middelen aangetroffen. Daarbij gaat het totaal om 760 gram amfetamine, ruim 300 tabletten waarvan de politie vermoedt dat het om XTC-tabletten gaat (wordt nog nader onderzocht), 460 gram softdrugs (marihuana en hasjiesj) en 400 gram versnijdingsmiddel. Daarnaast vond de politie ook een gas/alarmpistool. Alles werd inbeslaggenomen. In de kamers aanwezige personen, 3 mannen (52 tot 68 jaar) en twee vrouwen (38 / 39) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie ging woensdagmiddag tot actie over omdat ze aanwijzingen had dat vanuit het pand werd gehandeld in verdovende middelen, maar ook na overlastklachten van buurtbewoners (af en aanrijden van allerlei automobilisten etc.). De politie stelt verder onderzoek in.